Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

És Festa Major





Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

5de6. Vigília de Festa Major

Aquest divendres han començat els actes centrals de la Festa Major de Sitges 2013. La Jove ha tingut un paper important en les primeres hores, amb l'encesa dels 21 morterets que donen inici a la Festa Major i l'actuació de vigília al Cap de la Vila.

Els dies previs a la Festa Major la Jove ha participat en la darrera de les Xerrades al Janio's Bar en què sota el títol “Castells d’abans, castells d’ara (40 anys de la torre de set sitgetana i 20è aniversari de la Jove de Sitges)” José Antonio Carrasco, en nom de la Jove de Sitges, i Josep Antoni Falcato, en nom Castellers de Sitges, van animar la concurrència sota la moderació de Santi Terraza.

La Jove també ha participat enguany en les barraques de Sitges que s'han organitzat al Passeig de la Ribera el 20 i 21 i ha muntat la paradeta al Cap de la Vila diversos dies. Així mateix s'ha organitzat un assaig popular a la zona de la barraques el dimarts, abans del Pregó, i el dijous es va fer el tradicional assaig de Festa Major al Palau, en què, a banda de preparar els castells de les actuacions de Festa Major, es va presentar la Pubilla de la Colla Jove de Castellers de Sitges que representarà el color vi a les festes de la Verema d'enguany i també la cançó del 20è aniversari a càrrec del grup Wyombo.

Hi un cop arribada la vigília i les 36 hores centrals de la Festa Major la Jove ha estat l'encarregada de llençar els 21 morterets que cada any donen inici a la Festa. Presidents, Caps de colla i persones que han tingut un pes important en els 20 anys de la colla havien de ser els encarregats de llençar els morterets, però enguany aquest acte ha quedat deslluït per una errada tècnica que sols ha permès el llançament de 7 morterets, una cosa que ni els més vells de Sitges recorden que hagués passat abans.

En l'actuació de vigília, amb un Cap de la Vila ple de gom a gom com sol ser habitual els darrers anys, la colla ha obert la diada amb un pilar de quatre, seguit d'un cinc de sis en què han pujat castellers poc habituals. En segona ronda s'ha enlairat el castells més difícil de la diada, el tres de set amb l'agulla, un castell que s'ha descarregat amb molta solvència i que feia tot just un any que la colla no aixecava. Ha seguit un ràpid quatre de set i per tancar l'actuació s'ha intentat un set de sis en què faltaven els terços del que ha de ser el set de set del proper diumenge. La prova ha pujar molt bé, però en la segona aleta l'enxaneta ha patit una relliscada que ha fet que no pogués fer la segona aleta, quedant el castell en intent desmuntat. Dos pilars de quatre simultanis han servit per tancar l'actuació.

Demà més festa i més castells.

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.