Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

Bon balanç dels dies centrals de la Festa Major





Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

3de7 amb l'agulla. Castell número 500 de 7
aconseguit per la colla
La Jove va demostrar un bon estat de forma i unes bones maneres en les dues actuacions que va fer en els dies centrals de la Festa Major de Sant Bartomeu. El tres de set amb l'agulla de la vigília va suposar el castell de set número 500 assolit per la colla des de la seva creació, el 1993.

En la diada de vigília, en un Cap de la Vila ple a vessar i sota un sol i una calor de justícia, la Jove va iniciar la diada amb el tres de set amb l'agulla. Fins el moment aquest era un castell que la Jove no havia aconseguit enguany, ja que en l'única ocasió que l'havia intentat, el passat mes de juny, havia quedat en intent. En aquesta ocasió es va notar un major assaig de l'estructura i el castell es va descarregar sense cap altre problema que un lleu estirament al pis de terços. Aquesta construcció suposava el castell de set número 500 de la colla, sent 472 els descarregats i 29 els carregats.

En segona ronda es va enlairar un segur tres de sis per sota, resultant una bona prova de cara a l'aixecat de set que es vol dur a plaça diumenge. El quatre de set amb l'agulla que es va enlairar a continuació també es descarregà amb molta seguretat, sent el vuitè de la temporada, rècord absolut per la colla. Tot seguit la colla encara es va animar a enlairar un nou castell tot aprofitant la gran quantitat d'afeccionats que omplien la plaça i que encara faltava una estona per la sortida de la processó cívica. El castell escollit fou el set de sis, una estructura atípica formada per dos quatres units per una rengla i que en aquesta ocasió la colla està assajant amb un sol enxaneta, després que l'any passat el fes amb dues. El castell va ser una bona prova de cara al de set que es vol fer diumenge. Un vano de cinc va tancar l'excel·lent actuació de la Jove, en què per primera vegada la colla feia dos castells de gamma alta de set durant la vigília.

En aquesta diada la colla va estar acompanyada pels Castellers de lo Prado, Xile, una colla recolzada pels Castellers de Vilafranca i que aquests dies s'està per Catalunya. Els castellers xilens van descarregar un tres de sis, una torre de sis i un pilar de quatre i posteriorment es quedaren a la vila tot seguint les evolucions del ric folklore sitgetà.

El dia de Sant Bartomeu, en l'actuació que s'efectua a l'acabar la Sortida d'Ofici, la colla va enlairar dos pilars de quatre al pas dels balls populars, així com uns segurs quatre de set i torre de sis, la primera des de l'estiu del 2010. Dos pilars de quatre simultanis serviren per tancar l'actuació.

Al vespre, en l'entrada de Sant Bartomeu a la Parròquia de Sitges la colla va alçar un pilar de quatre.

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.