Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

La Jove mostra els seus castells a Itàlia



Etiquetes


Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

La Colla Jove de Castellers de Sitges va viatjar el passat cap de setmana a la localitat italiana de Feltre, al Vèneto on va ser convidada a participar en les festes del Palio d’aquesta població. La comissió de festes del Palio di Feltre va triar la Jove de Sitges per a representar els castells després que hagin estat proclamats Patrimoni Immaterial de la Humanitat per l’Unesco, un any després que el parc de les Dolomites, on està situat Feltre, fos considerat Patrimoni Material de la Humanitat pel mateix organisme.

Una vuitantena de castellers sitgetans van formar part de l’expedició italiana i van poder gaudir del gran ambient que es respira en aquesta festa de tradició i inspiració medieval. L’organització va escollir els castells com a activitat complementària als espectacles de la festa, que giren entorn la competició de diferents jocs medievals que realitzen els quatre barris de la ciutat: Duomo, Castelo, Santo Stefano i Porta Oria. Aquests jocs són la cursa de cavalls, el tir amb arc, l’estirada de corda o la cursa de corredors, que generen diferents puntuacions.

La Jove va realitzar dues actuacions. La primera va ser dissabte a la nit, en el marc de l’espectacle central del Palio, a la piazza Maggiore, un monumental conjunt renaixentista que era ple a vessar de gent de tota la regió que assistia als diferents jocs i a l’actuació castellera. Els de color vi van fer castells de 6, ja que el volum d’expedició no assegurava fer-ne de 7 pisos. El 4de6, 3de6 amb l’agulla i 4de6 amb l’agulla van ser les estructures de la nit, en les quals es van estrenar diferents castellers tant a pinya com a tronc i canalla. Dos pilars de 4 simultanis van culminar l’exhibició, que va rebre l’apaludiment entusiasta els assistents. Dels dos pilars, els enxanetes van desplegar una bandera catalana i la bandera de la ciutat de Feltre, formada precisament per un castell sobre el mateix color vi que distingeix les camises dels nostres castellers.

L’endemà la Jove va actuar en l’altre acte destacat de les festes: la cursa de cavalls en la qual competeixen els quatre barris de la ciutat i que se celebra a l’entorn natural de Pra del Moro. L’actuació, a causa de l’endarreriment dels actes de la festa, va ser més curta del que inicialment s’havia programat. El 4de6 i el 3de6 amb l’agulla, junt amb el pilar de 4 amb la bandera de Feltre van ser els castells plantats.

L’expedició sitgetana va tornar dilluns en diferents vols que sortien de Treviso i Venècia, després d’haver viscut tres dies de joia i companyerisme, que van constituir la tercera sortida de la colla a Itàlia en les darreres quatre temporades, un fet que confirma que la Jove de Sitges és una de les colels que surt més a l’estranger.

El viatge va ser una bona oportunitat per a fer colla. Una d’aquelles iniciatives que fan gaudir als castellers de diferents generacions, que aprofiten els dies de la sortida per a reforçar la base social de la colla. Amb el viatge a Feltre, la Jove ha carregat piles per a un final de temporada ple de reptes, en el qual la colla està treballant repetir el 3de7 per sota, mantenir el 4de8 i assolir la torre de 7.


Actuació a Gràcia (Barcelona)
Lloc: plaça Rius i Taulet
Dia: Dissabte 18 d’agost
Hora: 19.30 h
Colles: Castellers de la Vila de Gràcia i Colla Jove de Castellers de Sitges

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.