Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

Sensacional Festa Major de la Jove





Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

Primera aleta del 7de7
La Colla Jove de Castellers de Sitges ha dibuixat una fantàstica Festa Major, la millor de les vint que ha protagonitzat des que el 1993 es va presentar a plaça. L'exhibició de diumenge, amb tres castells de la gamma alta de 7, suposa el premi a un treball rigorós, que està donant els seus fruits i que apunta més amunt en el tram final de temporada.

La Jove va descarregar a l'exhibició principal de Festa Major –diumenge, amb les colles convidades, que, en aquest cas van ser els Minyons de Terrassa i els Castellers de les Roquetes– el 5de7, el 7de7, el 3de7 per sota i el vano de 5 per sota.

El 5de7 d'inici d’actuació va ser impecable: es tractava del primer 5 en què pujaven quatre dosos lleugers i, per tant, era un repte, que es va resoldre satisfactòriament. El 7de7, per la seva part, era el primer gran compromís de la jornada: una construcció que la colla va incorporar l'any passat al seu repertori i que es distingeix per la gran quantitat de castellers que hi pugen. A diferència dels dos 7de7 que els de color vi van fer l'any passat, els dos poms de dalt van ser coronats per un únic enxaneta, aportant-hi un punt superior de dificultat.

En tercera ronda va arribar el moment clau de la jornada, el 3de7 per sota. El castell es va alçar bé, però en tot moment va mantenir un moviment tremoladís al tronc, que va ser salvat per l'habilitat i tècnica dels castellers. La consecució de l'aixecat va despertar l'alegria entre els components de la Jove i la plaça, que va premiar als nostres castellers amb una forta ovació. També va resultar emotiva la ronda final de pilars, ja que la Jove va afegir una nota nova als seus registres: un vano de 5 per sota (un pilar de 5 i dos pilars de 4 dels quals van desplegar les banderes de Sitges i Catalunya, alçats simultàniament per sota en una espectacular imatge). Es tracta del quart pilar de 5 per sota dels de color vi, des que el 7 de juliol van plantar el primer a Tarragona.

Els Minyons de Terrassa, habituals a la Festa Major, van completar una bona actuació de castells de 8: torre de 8 amb folre, 5de8 i 4de8. Els Castellers de les Roquetes, colla fundada ara fa un any i de la qual la Jove en són padrins, van fer tres meritoris castells de 6.

La propera actuació de la Jove és dimarts 11 de setembre a les Roquetes. Els de color vi tenen com a proper objectiu la torre de 7 després del bon treball que estan realitzant als assaigs: la setmana de Festa Major van descarregar en dues ocasions la torre de 6 neta i van posar l’aixecador de la torre de 7.

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.