Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

Intensa Festa Major





Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

La Festa Major del 2010 ja ha tocat a la seva fi pel que fa als dies centrals de la Festa. Amb una calor i una xafogor com feia anys que no es veia la Jove ha participat activament en aquesta Festa Major. Als tradicionals actes en què pren part, aquest any s'hi ha sumat el fet de ser la colla escollida per fer l'Ofrena a l'interior de l’Església Parroquial de Sant Bartomeu i Santa Tecla.

La Vigília
La primera de les actuacions de Festa Major de la Jove de Sitges és la que té lloc la vigília al Cap de la Vila just abans de la Processó Cívica. Aquesta és una de les actuacions amb més públic a plaça i en què aquest col·labora més a l'hora de fer les pinyes. És per aquest motiu que la Jove es planteja aquesta diada amb la intenció de fer un parell de castells de set, per tot seguit alçar algun castell de sis en què puja gent no habitual a les alineacions. Dos pilars de quatre simultanis foren seguits per uns segurs tres i quatre de set i un quatre de sis amb l'agulla. Dos pilars de quatre més serviren per tancar una ràpida actuació.

Normalment aquesta és la nostra única activitat castellera durant la vigília, però enguany també vam actuar en finalitzar la Processó Cívica, alçant un pilar de quatre caminant a l'interior de l'Església a l'arribada del Sant.

Festa Major
Enguany l'activitat el dia de Festa Major també començà més d'hora del que és habitual, en ser nosaltres els responsables de l’Ofrena a Sant Bartomeu. Amb la presència d'un gran nombre de camises de color vi a ofici la Jove descarregà un quatre de sis amb l'agulla i dos pilars de quatre simultanis a l'interior de l'Església.

En acabar l'Ofici es va prendre part en la tradicional Sortida d'Ofici alçant dos pilars de quatre simultanis al pas dels balls i alçant un lent, però segur, tres de set i un quatre de sis amb l'agulla en què pujaren castellers poc habituals. Un pilar de quatre serví per posar punt i final a la diada.

Per la tarda i en acabar la processó en Honor a Sant Bartomeu es tornà a alçar el tradicional pilar de quatre a l’entrada del Sant, posant punt i final a una Festa Major més.

Diada de Festa Major
El proper dissabte 28 d'agost tindrà lloc la Diada de Festa Major a partir de les 18.30 hores a la plaça de l'Ajuntament amb la presència dels Minyons de Terrassa, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Jove de Castellers de Sitges.

Per acabar de preparar aquesta diada aquest divendres hi ha un important assaig, a partir de les 21.30 hores, en què tothom hi és convidat.

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.