Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

La Jove de Sitges alça els primers castells de 7 a Vilafranca en una excel·lent actuació





Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

Cinc de set, tres de set amb l’agulla i quatre de set, primers castells de la temporada

Després de 14 anys sense celebrar-se la Trobada de Colles Penedesenques enguany la Plataforma per la Vegueria Penedès ha recuperat aquesta trobada i en el marc de les Fires de maig de Vilafranca s’ha celebrat la tercera edició. Hi han pres part cinc colles: els Castellers i els Xicots de Vilafranca, com a colles amfitriones, els Bordegassos de Vilanova, els Minyons de l’Arboç i la Jove de Sitges. Les primeres edicions d’aquesta trobada es van celebrar el 1994 a Sitges i el 1995 a Gelida. Els Nens del Vendrell i els Moixiganguers d’Igualada no han pogut participar-hi per tenir concertades altres actuacions prèviament.

Amb una plaça a mig on era fàcil moure’s i sota un bon sol s’ha dut la diada que ha tingut un ritme molt àgil i que en poc més de dues hores ha vist alçar tots els seus castells.

La Jove de Sitges ha estat la tercera de les colles en prendre-hi part i ho ha fet de forma valenta, amb el seu castell insígnia, el cinc de set. Es tractava del primer castell de set que la colla volia intentar aquest any després que per Sant Jordi la pluja impedís l’actuació, i això demostra la confiança que la colla té en aquest castell. El cinc ha pujat ràpid, tot i que un pel nerviós per ser el primer de l’any i s’ha carregat sense cap mena de problema. A la descarregada el castell s’ha anat deformant, sobretot a nivell de terços, però al final la bona feina de tota la colla ha permès veure’l descarregat. L’alegria ha estat enorme entre tota la gent de la colla, ja que fa poc més d’un mes ningú creia en aquest castell pels problemes de canalla. La bona feina feta en els darrers assaigs ha vist el seu fruit.

En segona ronda la colla no ha baixat el nivell i ha alçat el quatre de set amb l’agulla. El castell en cap moment s’ha lligat bé i sempre ha pujat molt tremoladís i rebregat. Això ha fet que finalment s’hagi fet desmuntar per evitar mals majors, tot i que hi ha hagut feina i treballs per aconseguir-ho.

En ronda de repetició s’ha descartat tornar a repetir el castell i s’ha optat pel quatre de set, també el primer de l’any. Era un quatre reforçat, de cara a assegurar, ja que després de l’intent desmuntat la tècnica no volia cap risc innecessari. El quatre ha patit dels mateixos problemes que l’anterior i s’ha deformat en excés, cosa que n’ha complicat la seva execució. Amb tot s’ha la lluita de tots plegats ha fet que s’acabés descarregant.

La tercera ronda ha tornat a ser d’estrena. El tres de set amb l’agulla, un castell estrenat per la colla a finals de la temporada passada, ha estat descarregat després d’haver-lo de treballar força a nivell de tronc, però la seguretat en el pilar i la confiança en aquest castell han estat claus per a descarregar-lo.

En ronda de pilars s’ha donat oportunitat a castellers i canalla que no solen pujar i s’ha optat per alçar dos pilars de quatre simultanis.

Per la seva banda els Castellers de Vilafranca han fet per primera vegada tres castells de vuit aquesta temporada, destacant la primera torre de vuit amb folre. Els Xicots han fet el cinc de set com a millor castell, acompanyat del quatre de set amb l’agulla carregat i el quatre de set. Els Bordegassos de Vilanova han repetit els castells fets per Sant Jordi, el cinc de set i el quatre i tres de set amb l’agulla, amb la diferència que el quatre aquesta vegada ha estat sols carregat. Els Minyons de l’Arboç amb tingut en el tres de set el millor castell, acompanyat pel quatre de set carregat i la torre de sis, feta després d’un intent desmuntat.

La propera actuació de la Jove de Sitges serà el proper diumenge 24 de maig a Tarragona en el marc de la Diada del Local de la Colla Jove de Tarragona. Actuarem junt a la Jove de Tarragona, la Joves de Valls i els Castellers de la Vila de Gràcia a partir de les 12.00 a la plaça del Rei.

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.