Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

Gran actuació a Ribes



Etiquetes


Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

Els de color vi planten el 5de7 i el 4de7 amb l’agulla

La Jove de Sitges va realitzar dissabte passat una meritòria actuació a Ribes, en el marc de l’exhibició de la Festa Major de Sant Pere de Ribes. 5de7, 4de7 amb l’agulla, 4de7 i pilar de 5 va ser el registre dels de color vi, que, d’aquesta manera, ja s’han anotat els castells de 7 de la gamma mitja i poden enfocar a partir d’ara a fites superiors.

La colla de Sitges va obrir l’actuació de Ribes amb el 5de7, el seu castell insígnia des que el 1995 van anotar-se el primer (el de dissabte suma el 52è descarregat). El castell va pujar ferm i amb decisió i en cap moment va patir per la seva continuïtat, malgrat que una rengla de la torre estava més entrada i el tres un pèl obert. Amb serenor i eficàcia, els castellers de la Jove van resoldre el castell, que presentava algunes dades a destacar: l’aixecadora i un segon s’estrenaven als castells de 7, per a l’enxaneta i un baix era el seu primer 5de7, i alguns dels memnres de la pinya també s’estrenaven en un castell d’aquesta magnitud, ja que són castellers que acaben d’ingressar a la colla. Tot plegat, nous motius de satisfacció.

En segona ronda, la Jove va atacar el 4de7 amb l’agulla, una construcció que en els darrers assaigs s’havia treballat, neta a terra, amb una extrema facilitat, però que quan es posa sobre la pinya genera més problemes dels habituals. I dissabte no va ser cap excepció. El 4 va pujar decidit, però en el moment de col•locar-se els dosos va començar a presentar problemes per diversos punts, de pinya i segons. A mida que el castell avançava, i amb l’estructura del 4 acabada de coronar, es va deformar amb excés i els problemes es van multiplicar Els expectadors que assitien a l’exhibició poc es pensaven que el castell es culminaria, però en una demostració de força i orgull, els castellers de la Jove que defensaven l’estructura no van cedir ni un milímetre més i van aconseguir, amb suor i esforç, descarregar el 4 i deixar net un pilar que sempre ofereix plenes garanties. Poc després, el 4de7 amb l’agulla es descarregava entre la incredulitat d’alguns aficionats i la satisfacció dels castellers sitgetans. Era el segon de la temporada.

En tercera ronda, i amb els objectius tècnics complerts, la Jove va optar per un 4de7 en el qual s’hi estrenaven altres castellers (un segon i un altre que s’havia estrenat minuts abans, amb el 5) o bé hi pujaven alguns que darrerament no estan acostumats a fer-ho, La construcció es va completar amb alguns problemes de mida, però posant de manifest que el planter de nous castellers de la Jove està preparat, a base d’assaig i preparació, a prendre responsabilitats. El pilar de 5 i dos pilars de 4 pujats al balcó van culminar la meritòria actuació dels de color vi.

Al costat de la Jove –que a Ribes exerceix des de fa anys de colla local– van actuar els Castellers de Vilafranca. Els verds havien despertat expectatives per a aquesta actuació, ja que havien anunciat el 3de9 amb folre, però diverses baixes de darrera hora van impossibilitar aquest objectiu. Torre de 8 amb folre, 3de8 i 4de8 va ser el resultat dels vilafranquins.
La propera actuació de la Jove és diumenge 20 de juliol al migdia a Calafell, al costat dels Castellers deBarcelona i els Nens del Vendrell, en una de les places habituals de la colla.

D’altra banda, dins el programa del 15è aniversari de la colla, el proper dijous 17, la Jove ha organitzat un debat amb el títol “El món casteller: entre la tradició i la modernitat”, que reunirà als presidents de les tres principals colles: Miquel Ferret (Castellers de Vilafranca), Jaume Roca (Minyons de Terrassa) i Ivan Rodon (Colla Vella dels Xiquets de Valls). L’acte començarà a les 22.30 h al Palau del Rei Moro.

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.