Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

Festa Major 2008



Etiquetes


Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

36 hores de festa donen per molt, o per poc, segons com es miri. La Jove ha aprofitat les hores de la Festa Major 2008 per fer tres castells de set i assajar els propers reptes

Durant la Festa Major 2008 la Jove va fer dues actuacions. La primera fou la ja tradicional actuació de Vigília i la Sortida d'Ofici del dia de Sant Bartomeu.

L'actuació de Vigília es va fer en un Cap de la Vila ple a vessar. De sortida un parell de pilars de quatre simultanis serviren per animar la festa. Tot seguit arribà el plat fort de la tarda: el 3de7 es descarrega amb molta mestria i serenitat. Era un 3de7 lleuger, molt similar al que s'està treballant per fer aixecat per sota. Tot seguit es descarrega un 4de7 també molt ràpid i en què van pujar alguns castellers poc habituals. La tercera ronda se saldà amb un 4de6 amb l'agulla, en què el pilar fou girat a banda i banda fent les delícies del públic. I per acabar les rondes es feu un 3de6 aixecat per sota que, tot i alguns moments de tensió, es descarregà amb total autoritat. Per finalitzar la diada es feren tres pilars de quatre simultanis, un d'ells aixecat per sota. Els aplaudiments, crits d'alegria i infinitat de fotografies foren la nota dominant de l'actuació.

L'endemà, diada de Sant Bartomeu, la Jove es presentà a la plaça de l'Ajuntament per participar conjuntament amb la resta del seguici festiu sitgetà en la Sortida d'Ofici. Primer es feren dos pilars de quatres simultanis al pas de les autoritats per tot seguir iniciar l'actuació alçant un altre 3de7. Aquesta vegada les coses no anaren tan bé i tot i que en els pisos inferiors el castell pintava prou bé no era així als pisos superiors i finalment el castell caigué un cop la canalla ja estava baixant. De resultes de la caiguda es deixà de banda el 4de7 i s'optà per fer una torre de sis i un quatre de sis amb l'agulla, tots ells descarregats sense cap contratemps. Per finalitzar un parell de pilars de quatre, amb uns debutants a segons serviren per acabar la diada.

Al vespre la Jove va prendre part en l'entrada de Sant Bartomeu alçant un pilar de quatre en honor seu.

La propera actuació de la Jove de Sitges serà aquest proper diumenge 31 d'agost, al Cap de la Vila de Sitges, a les 18.30: Jove de Sitges + Capgrossos de Mataró + Castellers de Terrassa.

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.