Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

Bona diada de Festa Major



Etiquetes


Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

En un Cap de la Vila amb ganes de veure castells la Jove de Sitges va realitzar el passat diumenge 31 d’agost la seva diada de Festa Major. Els de color vi van estar acompanyats dels Capgrossos de Mataró i els Castellers de Terrassa, dues colles amb les quals des de sempre hi ha hagut una bona sintonia, cosa que es va notar a l’hora de fer les pinyes.

Després dels ja tradicionals pilars de quatre caminats la Jove de Sitges va obrir plaça amb el cinc de set. Aquesta era la segona vegada que el cinc era dut a plaça després del descarregat a Ribes a primers de juliol i que a Vilafranca no es pogués intentar per la indecisió de la canalla. Aquest cop la canalla no va dubtar i va tenir ben clar que el castell es descarregaria, com així fou. El castell no patí en cap moment i es va descarregar entre les clares cares d’alegria de la colla.

En segona ronda li tocà el torn al quatre de set amb l’agulla . El castell pujà prou ràpid i segur i no va perillar en cap moment. L’alegria també fou evident entre alguns dels castellers que pujaven en aquest castell.

La tercera ronda fou quan es va intentar el castell de menor dificultat, el quatre de set, després que els darrers assaigs es deixés de banda un possible intent de tres de set aixecat per sota per a properes actuacions ja que al castell encara li falta una mica més de rodatge. El quatre va servir per estrenar diversos castellers a nivell de tronc i es va descarregar amb la solvència que sol ser habitual en els castells de la Jove.

A la ronda de pilars es va optar per fer un vano de cinc. El pilar de cinc presentà una important novetat ja que després de força temps es modificà l’alineació habitual del mateix, i això no es notà en ell ja que es descarregà de manera satisfactòria. Després d’aquest vano la colla va decidir alçar dos pilars de quatre més per fer que pugés tota la canalla.

Les colles convidades, que feien a Sitges les primeres actuacions després del seu període de vacances, van fer una actuació d’acord amb aquesta situació. Els Capgrossos de Mataró van descarregar uns segurs cinc de set, quatre de vuit, quatre de set i dos pilars de cinc simultanis, mentre que els Castellers de Terrassa feien el mateix amb el tres de sis aixecant per sota, el tres de set, el quatre de sis amb l’agulla i el pilar de cinc.

Un cop acabades les actuacions de Festa Major tornen els actes de celebració del 15è Aniversari. Així doncs, et volem convidar al Sopar de Celebració del 15è aniversari de la Colla, que tindrà lloc el proper dissabte 6 de setembre, a les 21.30 hores, als Jardins del Prado. El preu del sopar per a tothom és 20 euros (el preu real és superior, però gràcies als patrocinadors i les aportacions obtingudes en els congressos s’ha reduït el preu del tiquet).

Creiem que és una bona oportunitat per gaudir tots plegats del bon ambient que distingeix a la Colla i celebrar els nostres primers 15 anys de trajectòria.

Finalment, l’actuació que inicialment s’havia pensat realitzar la mateixa tarda del dia 6 no es farà, per tal de no carregar en excés el calendari, ja que en els dos mesos que ens queden de temporada hi ha compromisos importants per a la Colla. La propera actuació serà a les Roquetes el dia 11 de setembre.

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.