Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

Actuació discreta a VilafrancaEtiquetes


Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

El passat divendres la Jove de Sitges va tornar a actuar a Vilafranca del Penedès junt als Castellers de Vilafranca, després que l’any passat ja ho fes en la mateixa diada. Enguany l’actuació no va anar tal i com s’havia plantejat la tècnica ja que s’hagueren de deixar de banda el 5de7 i el 4de7 amb l’agulla per la negativa de la canalla de la colla a pujar en aquests dos castells. Aquest fet obligà a rebaixar les intencions i la Jove acabà descarregant la clàssica de set.

Poc després de les deu del vespre s’inicià l’actuació al Pati del local dels Castellers de Vilafranca, cal Figarot. La Jove de Sitges tenia la intenció d’alçar en primera ronda el seu castell insígnia, el 5de7, un castell que ja es va descarregar en la passada festa major de Ribes, però aquest cop la negativa de la canalla a pujar, un cop la pinya ja estava tancada, ho impedí. La tècnica decidí apartar el castell i optar per un 3de7, un castell que es descarregà sense cap contratemps. Era un 3de7 lleuger, ja que el tronc del castell era la base del 3de7 aixecat per sota que la colla de color vi porta temps assajant de cara a properes diades.

En segona ronda tornaren els problemes amb la canalla i quan els segons del 4de7 amb l’agulla ja estaven dalt la pinya s’hagué de tornar a renunciar a un castell. La tècnica optà per fer un 4de7, un castell en què pujaren castellers que no solen ser habituals i que es descarregà sense cap mena de problemes, cosa que demostra el domini que hi ha en les construccions de set. En tercera ronda, i per acabar la diada es feu una segura torre de sis.

Per la seva banda els Castellers de Vilafranca tampoc estigueren del tot encertats en els seus castells. Començaren amb un segur 4de8 amb l’agulla, però el 3de8 intentat en segona ronda quedà tan sols en carregat. Una torre de set per asserenar els ànims i un segur pilar de 7 amb folre serviren per acabar la diada.

Una vegada finalitzada la diada pròpiament dita començà un petit assaig que serví a les dues colles per fer proves de futurs castells. La Jove de Sitges feu un segur 4de7 net fins a dosos i una pinya amb el 4de8 fins a quints, unes proves que si se solventen els problemes de canalla poden fer que aquest any tornem a veure un 4de8 de color vi. Els Castellers de Vilafranca feren proves del 4de9 amb l’agulla, pilar de 8 i 4de9 amb folre.

Una petita festa, amb menjar, beure i música, serví per finalitzar aquesta trobada sitgetano-vilafranquina que demostra la bona sintonia existent entre les dues colles.

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.