Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

Millor actuació de la història de la Jove a Ribes





Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

Primer tres de set per sota de l'any
El passat diumenge 30 de juny la Jove va realitzar la seva millor actuació a Ribes en els 20 anys d'existència de la colla en carregar el tres de set per sota i descarregar el cinc i quatre de set amb l'agulla i el pilar de cinc per sota.

Després de l'excel·lent assaig realitzat el dijous anterior, avançat per evitar la coincidència amb la vigília de la festa major de Ribes, en què es va descarregar el cinc i quatre de sis amb l'agulla nets, el tres de set per sota fins a dosos i amb l'enxaneta a dalt i fent una magnífica torre de set fins a aixecador, la colla es presentava a Ribes amb ganes d'aconseguir tres castells de set i mig per primera vegada aquesta temporada.

La Jove sempre ha tingut en Ribes la seva segona plaça per la gran quantitat de ribetans que integren la colla i això s'ha manifestat amb la presència ininterrompuda de la colla en la diada castellera de Festa Major des de 1995, quan els Xulius van organitzar una actuació nocturna en finalitzar un correfoc a la plaça Marcer. A partir de l'any següent fou l'Ajuntament l'encarregat d'organitzar la Diada i aquesta es traslladà a la plaça de la Vila.

Amb un bon ambient casteller i un públic delerós de contemplar bons castells, la Jove va començar l'actuació amb el cinc de set. El cinc va pujar molt parat i ràpid i es va descarregar sense cap mena de contratemps. Aquest era el segon cinc de set de la temporada, després del que la colla va descarregar a l'Arboç a primers de juny.

En segona ronda arribà el plat fort de la diada, el tres de set per sota. El castell va pujar decidit davant la sorpresa de bona part de la plaça, poc acostumada a veure castells aixecats per sota. Amb l'entrada dels segons es van fer paleses algunes deficiències en el castell, puix alguna rengla estava massa estirada. Amb tot, el castell es va alçar de tot i va ser carregat per l'enxaneta, tot i que cada vegada era més evident que el castell patia en excés. Finalment, quan la canalla ja havia sortit del castell i els dosos ja sortien el tres es va acabar trencant, quedant el castell carregat.

La decepció entre els membres de la colla per no haver pogut descarregar l'aixecat era evident, però calia passar pàgina ben aviat ja que per tancar la ronda de castells la colla tenia preparat el quatre de set amb l'agulla. Aquest és un castell habitual en el repertori de la colla, però enguany la encara no l'havia pogut dur a plaça per culpa de la pluja que havia obligat a suspendre la diada de Sant Jordi i de l'Arboç. El castell es va enlairar a bon ritme, i es va mostrar ben sòlid en tot moment. Amb el quatre carregat l'aixecadora fou l'encarregada de passar a l'interior d'un pilar que es va mostrar ferm i segur en tot moment. A destacar que el pilar es va fer d'esquena a l'Ajuntament, per trobar-se aquest tancat per la plaga de tèrmits que l'afecta des de fa més d'un any.

Per tancar la diada la colla va enlairar el pilar de cinc, en la seva variant aixecada i descarregada per sota, i tot seguit es van fer dos pilars de quatre simultanis en què tots els membres que hi pujaven eren ribetans.

Per la seva banda la Jove de Vilafranca va fer la clàssica de set, mentre els Castellers de les Roquetes tenien en la torre de sis el seu millor castell.

Properes actuacions
* diumenge 21 de juliol a les 19.00 al Cap de la Vila de Sitges, amb la Jove de Vilafranca i els Carallots de Molins de Rei.
* dissabte 27 de juliol, 18.30h. Reus. Amb els Xiquets de Reus
* dissabte 17 d’agost, 20h. Barcelona (Gràcia). Amb els Castellers de la Vila de Gràcia
* divendres 23 d’agost, 18h. Sitges (Festa Major: Cap de la Vila)
* dissabte 24 d’agost, 13h. Sitges (Festa Major: plaça de l’Ajuntament)
* diumenge 25 d’agost, 18.30h. Sitges (Exhibició de Festa Major). Amb els Minyons de Terrassa i els Castellers de les Roquetes

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.