Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

La torre de set haurà d'esperar

Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

Torre de set, moment abans de
començar a desmuntar-se.

Tot i els bons assaigs que la colla havia realitzat darrerament, amb quatre torres de sis netes en els darrers dos assaigs i la torre de set fins a aixecador en l'assaig del passat divendres, finalment la torre de set va quedar en intent desmuntat després que l'enxaneta no veiés del tot clar que havia de pujar.

Amb els Carallots de Sant Vicenç dels Horts i la Colla Jove Xiquets de Vilafranca, l'actuació va començar poc després de les 7 de la tarda amb un Cap de la Vila que tenia ganes de veure castells per part de la seva colla, ja que des de la Diada de la colla, el passat octubre, la Jove de Sitges no actuava en plaça pròpia després que la Diada de Sant Jordi s'hagués de suspendre per culpa de la pluja.

Després de l'entrada dels pilars caminats de les respectives colles, i abans d'alçar el seu primer castell els caps de colla de la Jove van anunciar que si es descarregava el cinc de set amb què obriríem plaça, tot seguit aniríem per la torre de set. La colla va respondre amb crits d'alegria i grans aplaudiments i va afrontar el cinc de set amb gran decisió. El cinc presentava algunes novetats en el tronc respecte els darrers que la colla havia fet, però això no suposà cap contratemps, sent descarregat de manera ràpida i segura. Aquest era el tercer cinc de la temporada, després dels assolits a l'Arboç i Ribes.

En segona ronda va arribar l'hora de la veritat. El peu de la torre es va lligar a la primera i el tronc començà a enlairar-se a bon ritme. Amb l'entrada dels dosos hi hagué un lleuger moviment, cosa que va espantar l'enxaneta, la qual va fer un parell d'intents de pujar, per tot seguit girar cua i baixar del mateix. Simultàniament, per l'altre rengla l'aixecador anava fent via fins a col·locar-se al seu lloc, moment en què se li va ordenar que baixés. En aquells instants la torre s'havia parat i estava força millor que en algunes proves o fins i tot que la descarregada a Tarragona l'any passat, però tocava desmuntar el castell. La torre es va desmuntar sense cap altre problema que la desil·lusió per no haver-la pogut descarregar, però mirant la part positiva de no haver caigut i que de ben segur hi tornaríem una vegada tranquil·litzats els ànims.

Però això no va poder ser. Un quatre de set amb l'agulla en ronda de repetició un pèl ovalat des de bon començament va acabar caient prematurament a l'entrada de dosos. Resultat: un membre de la torre amb una espatlla masegada i la torre que haurà d'esperar una ocasió millor.

Per acabar la diada es va optar pel fer un quatre de set que no va comportar cap mena de problemes i dos pilars de quatre simultanis en la ronda de pilars.

Per la seva banda els Carallots de Sant Vicenç dels Horts aconseguien la seva millor actuació, en la seva curta història, en descarregar el tres, quatre i quatre de sis amb l'agulla i tres pilars de quatre, mentre la Jove de Vilafranca descarregava el tres i quatre de set, el cinc de sis, el pilar de cinc i feia el seu primer intent desmuntat de torre de set.

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.