Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

Primer 5de7 de l'any





Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

5de7 a l'Arboç
El passat diumenge 9 de juny la Jove va descarregar el primer cinc de set de la temporada en una actuació que es va veure interrompuda per la pluja que va caure a l'Arboç. La colla s'havia desplaçat a aquesta històrica plaça del Penedès per participar en els actes del 10è Aniversari dels Minyons de l'Arboç, junt als Bordegassos de Vilanova, la Vella de Valls.

Després d'un inici de temporada amb uns registres una mica per sota de l'esperat, degut en gran part per la suspensió de la diada de Sant Jordi, els darrers dies la Jove havia intensificat els assaigs de cara a la important actuació que l'havia de dur per primera vegada en els 20 anys d'història de la colla a actuar a l'Arboç, una de les places castellers amb més tradició del país. Així, les darreres proves de cinc de sis i quatre de sis amb l'agulla nets havien decidit la tècnica a intentar-hi aquests dos castells amb un pis més.

L'actuació va començar amb una mitja hora de retard i la Jove era la darrera en actuar a les rondes de castells. El castell escollit per iniciar l'actuació fou el cinc de set, un castell que a l'hora de la veritat va pujar molt millor que no pas als assaigs i que amb l'entrada de dosos es va assentar. En aquest cinc hi havia nombrosos canvis quasi en tots els pisos, respecte als darrers cincs que havia alçar la colla: aixecadors, dosos, terços i baixos nous; i terços i quarts que el feien en una posició nova per primera vegada; però a l'hora de la veritat es va descarregar de manera solvent, ràpida i segura.

En segona ronda havia d'alçar-se el quatre de set amb l'agulla, i tot i que la pinya ja estava cantada, va ser materialment impossible intentar-lo per la pluja que va començar a caure sobre l'Arboç.

Sols la Vella de Valls va tenir temps de fer dos castells, el tres i quatre de vuit, mentre els Bordegassos s'hagueren d'acontentar amb la torre de set carregada i els Minyons de l'Arboç amb el cinc de set, a la segona, a més d'un altre intent desmuntat de set de set.

Propera actuació
La propera actuació serà el dissabte 15 de juny a la plaça Llobregat de les Roquetes, junt als Vailets de Gelida i els Castellers de les Roquetes.

L'actuació començarà a les 19.00 h, i s'ha quedat als llocs habituals per anar-hi en cotxe o directament a la plaça a partir de les 18.30.





















RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.