Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

El millor Sant Jordi de la història





Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

La Jove de Sitges s'ha presentat aquest migdia davant la seva afició amb una excel·lent actuació en el que suposa el millor Sant Jordi en els quasi 20 anys d'història de la colla. El 4de7 amb l'agulla, el 5de7, el 3de7 i un vano de cinc han estat els castells alçats per la colla de color vi. Els Castellers de Sants no han desaprofitat la diada i han descarregat els seus primers castells de vuit de la temporada.

El dia s'ha despertat rúfol i frescot, gens agradable per passar-lo a la platja, però sí per fer bons castells en un Cap de la Vila que presentava un bon aspecte, amb molta gent interessada en veure les evolucions de la colla de color vi. Algunes gotetes que han caigut just abans de començar la diada han espantat a més d'un, però a l'hora de la veritat la cosa no ha anat a més i l'actuació s'ha pogut celebrar sense cap mena de contratemps.

Després dels tradicionals pilars caminats, des de la cantonada del carrer Sant Francesc, les colles han començat l'actuació pròpiament dita. La Jove de Sitges ha estat l'encarregada d'obrir el foc, i ha decidit fer-ho amb el quatre de set amb l'agulla. El castell, força lleuger de pes, amb tres quarts ocupant la posició de terç, i alguna que altra cara nova al pis de segons ha pujat ràpid, però alhora segur, sense que hagi patit en cap moment. L'agulla presentava un canvi significatiu respecte els darrers que la colla havia fet, com és la recuperació d'un històric segon, però en cap moment ha notat el temps passat des de la darrera vegada que l'havia descarregat.

En segona ronda ha arribat el plat fort de la diada, amb l'intent del cinc de set per part de la Jove. Aquesta era la primera vegada que la Jove es plantejava aquest castell a aquestes alçades de la temporada, ja que fins ara mai s'havia fet abans de mitjans de maig. Aquest cinc venia avalat per la bona feina feta en els darrers assaigs, amb dos cinc de sis nets el passat divendres a banda d'un cinc de sis sencer, amb pinya, per tal de prendre bé les mides al castell. El castell s'ha lligat a la primera i ha pujat a bon ritme, sense cap contratemps fins a la carregada. Sols una petita deformació en la rengla esquerra del tres durant la descarregada han posat un petit punt d'emoció al castell, però que en cap moment l'ha fet perillar.

Un segur tres de set en tercera ronda, amb diversos canvis respecte els de la temporada passada, i un vano de cinc han posat punt i final a una excel·lent actuació. Sols el 2003, 2005, 2007 i 2011 la Jove havia alçat tres castells de set per Sant Jordi, però mai el cinc de set havia estat el castell alçat. Aquesta és per tant la millor actuació mai feta a aquestes alçades de la temporada.

En acabar l'actuació, i com ja ve sent un costum, les dues colles s'han traslladat al Palau del Rei Moro per gaudir d'un dinar ofert per la secció gastronòmica. Bon ambient, rialles i gresca han estat la tònica dominant del dinar després dels bons castells fets per ambdues colles.

Els Castellers de Sants, per la seva banda, han descarregat uns segur tres i quatre de vuit, els primers de la temporada, el cinc de set i un vano de cinc.

Actuació de Sant Jordi
* Jove de Sitges. p4cam, 4de7a, 5de7, 3de7, vano de 5
* Castellers de Sants. p4cam, 3de8, 4de8, 5de7, vano de 5

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.