Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

Irsina nel cuore





Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

La Jove és acollida amb entusiasme a la Basilicata italiana

La Colla Jove de Castellers de Sitges ha tornat a la localitat italiana d'Irsina, en motiu de la segona edició del Festival Internacional de Torres Humanes. I ho ha fet, envoltada d'accentuada expectació local i regional i en un ambient de profunda complicitat i càlida hospitalitat per part d'aquest poble, que es va entregar en la recepció i acollida dels 84 castellers sitgetans que s'hi van desplaçar. L'experiència italiana ha tornat a ser fantàstica per a la Jove i una excel·lent ocasió per a posar de relleu de nou l'amistat entre la colla i l'Associació Torri Umane d'Irsina, que treballa per la recuperació i expansió del ball del pizz'cantò i establir llaços d’amistat amb els castellers catalans.

La Tècnica va descartar realitzar castells de 7, ja que el tronc no oferia garanties plenes pel fet que molts castellers titulars d'aquestes construccions no van poder viatjar. L'exhibició més important es va celebrar dissabte a la tarda: la colla va plantar el 4de6 amb l'agulla, el 5de6 i el 3de6 per sota, a més de dos pilars de 4 amb les banderes italiana i catalana. De fet, en tots els castells –i en especial l'aixecat– hi havia estrenes de tronc i de baixos. A la resta d'actuacions, la colla va fer castells com el 3de6, el 4de6 i el 3de6 amb l'agulla.

Amb tot, els resultats castellers no eren el principal objectiu del viatge, sinó enfortir els llaços entre les dues comunitats i que la trobada fos una oportunitat de lleure per a la gent de la colla, com així va ser. Les ganes de la gent d'Irsina en l'organització del Festival i en l'acollida els amics sitgetans es van posar de manifest ja ens els darrers preparatius. Des de la mateixa nit de l'arribada, dimecres dia 7, fins el moment de la tornada a casa, diumenge al matí, els irsinesos es van bolcar en l'acollida dels sitgetans.

La passió i aposta d'Irsina pel pizz'cantò es posa de manifest en el fet que ja tenen quatre grups locals que el practiquen i que aquests dies van exhibir en les diferents actuacions programades.

L'organització del Festival va tenir una forta presència als mitjans de comunicació, no únicament de la província sinó de tot el sud d'Itàlia. Les actuacions protagonitzades per la Jove van aparèixer en informatius i altres programes de televisió, així com als diferents diaris. La comitiva sitgetana va ser rebuda pels alcaldes d'Irsina i de Matera (capital de la província) i pel president de la Diputació de Matera, en dos actes institucionals, en una clara mostra de reconeixement i estima mostrada als castells i la colla. El regidor d'Ocupació, Empresa i Activitats Econòmiques de l'Ajuntament, Ferran Ignasi Llombart, en tant què membre de la colla, va assistir al viatge i va participar en diferents reunions amb els responsables institucionals locals, que li van transmetre la seva voluntat de buscar un agermanament entre les dues poblacions.


Resum actuacions:
Dijous 8 matí, Irsina: pde4 cam, pde4, 3de6, pde4
Dijous 8 tarda, Irsina: pde4, 3de6, pde4s
Divendres 9, Matera: pde4, 3de6, 3de6a, 4de6, pde4
Dissabte 10 matí, Irsina: pde4, 3de6, pde4s
Dissabte 10 tarda, Irsina: 4de6a, 5de6, 3de6s, pde4

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.