Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

La Jove descarrega el tercer aixecat de l’any a Barcelona





Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

El passat diumenge, 16 d'octubre, la Jove va actuar a Barcelona en la Diada dels Castellers de la Sagrada Família, amb el teló de fons de la Sagrada Família d'Antoni Gaudí. En aquesta actuació la Jove va descarregar el seu tercer aixecat de l'any, que a l'hora es converteix en el primer aixecat que la colla descarrega fora de Sitges i en el castell més gran també assolit mai per la colla fora de la seva vila.

L'actuació va començar al punt del migdia envoltats d'un gran quantitat de turistes que visitaven l'obra de Gaudí. Els Castellers de la Sagrada Família, que celebraven la seva Diada i els Castellers de Cornellà foren les colles que ens acompanyaren.

Després d'uns pilars de quatre enlairats simultàniament per les tres colles començaren les rondes de castells. El quatre de set va ser el castell triat d’entrada, amb una nova prova en la cursa cap al quatre de vuit. Amb segons, quarts i quints de l’estructura del carro gros, el castell es va executar amb precisió. La falta d’un segon i un quart del quatre de vuit va suposar que un segon que es va estrenar a la passada actuació a Sants repetís posició i que una terç que baixa dels pisos de dalt també s’hi estrenés en un quatre de vuit, així com l’aixecadora, que també feia el seu primer castell de set.

En segona ronda la Jove descarregà el cinquè tres de set amb l'agulla de la temporada. El tres pujà bé, però aquesta vegada el pilar patí més del habitual per estar lleugerament girar cap a la dreta. Amb tot la fermesa d'aquest pilar quedà demostrada una vegada més en descarregar el castell.

Per acabar la diada arribà el plat fort, l'aixecat, un castell que ja havíem descarregat en dues ocasions aquesta temporada. Amb una concentració total el castell s'anà enlairant pis a pis, entre la sorpresa dels turistes que miraven l'actuació. El tres no patí excessivament i els únics problemes remarcables foren els que tingué un segon a l'hora de posar els peus a l'espatlla del seu baix. L'aleta i posterior descarregada donaren lloc a uns moments d'eufòria entre la colla, i no eren per menys ja que era la primera vegada que l'aixecat es descarregava fora de Sitges. El 1998 la colla l'havia carregat a Vilafranca i l'havia intentat sense sort a Tarragona. Eren les dues úniques vegades que s'havia intentat fora de Sitges. La dita de a la tercera va la vençuda es feu realitat i aquesta vegada la colla tornà cap a Sitges amb el tercer aixecat de la temporada i el que fins a dia d'avui és el casstell més gran assolit mai fora de casa.

Un vano de cinc va servir per tancar una exitosa actuació.

Els Castellers de la Sagrada Família van fer la seva millor actuació de la història, amb el segon cinc de set del seu historial, quatre i tres amb l'agulla i dos pilars de cinc simultanis, un d'ells per sota. Els Castellers de Sants no tingueren sort, ja que un despenjament del pom de dalt en el tres de set d'inici condicionà la seva diada. La torre de sis i el tres de sis amb l'agulla foren els seus dos altres castells.

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.