Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

La Jove descarrega de nou el carro gros





Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

Gran diada la que es va viure el passat dissabte al Cap de la Vila de Sitges, amb tres colles que van donar una lliçó de com fer bons castells. La Jove de Sitges va realitzar la segona millor actuació de la colla en 18 anys d'història en descarregar el 4de8, el 7de7 i el 3de7per sota; els Castellers de Vilafranca van carregar el gegantí 5de9 amb folre, i els Castellers de Sants van demostrar l'idil·li que tenen amb Sitges en descarregar el segon 5de8 de la temporada.

Record a Janio Marti
Després dels habituals pilars de quatre caminats les tres colles van voler expressar el seu més sentit condol a la família d'en Janio Marti, gran músic i afeccionat casteller, recentment traspassat, amb l'aixecament de sengles pilars de quatre que es van alçar en el més absolut silenci de la plaça. Un fort aplaudiment va tancar aquest emotiu homenatge.

4de8 de sortida
Tot seguit la Jove de Sitges va ser l'encarregada d'obrir plaça amb el primer gran plat fort del dia: el 4de8. El castell s'havia estat assajant intensament en les darreres setmanes i poc a poc havia anat agafant forma. Dos quatre de set, nets en els dos darrers assaigs, i dos peus amb el castell sencer fins a dosos, a banda de nombroses proves més havien servit per donar total confiança a l'èxit d'aquest castell. El 4de8 és actualment el castell sostre de la colla i fins fa pocs mesos Sitges era la població més petita en tenir aquest castell descarregar, una fita que a dia d'avui està en poder de Guissona.

El quatre es va lligar a la primera i amb els terços col·locats ràpidament van començar a pujar la resta de components del tronc de manera força seguida, ja que quan encara no s'havien col·locat els quints tota la canalla ja estava pujant. Amb els dosos col·locats el castell es va parar i poc després l'enxaneta feia l'aleta que provocava l'eufòria en tota la gent de la plaça. Enmig d'un guirigall de crits i xiscles el 4de8 es va anar descarregant, sense passar en cap moment per cap punt crític que fes preveure un desenllaç fatídic del castell. Amb la sortida dels quarts i el castell ja plenament assolit la colla va esclatar d'eufòria i va celebrar llargament l'èxit assolit.

7de7 i 3de7 per sota per continuar
En segona ronda la colla va tornar a enlairar el 7de7, un castell que tot i no ser molt complicat tècnicament, si que té el valor de que hi pugen molts castellers. Amb notables canvis respecte el descarregat per Santa Tecla, i després d'un peu desmuntat, la colla el va tornar a descarregar, sense cap altre contratemps que el fet d'estar el tres un pèl lluny de la rengla.

Per finalitzar la ronda de castells la Jove va tornar a afrontar l'aixecat, un castell considerat com una de les bèsties negres de la colla (l'altre és la torre) i que per Festa Major la colla va tornar a descarregar després de 14 anys sense fer-ho. Aquest era el quart de la temporada i s'aixecà de manera magistral, molt ràpid i compassat, demostrant que és un castell que la colla té plenament assolit. Un vano de cinc va posar punt i final a aquesta sensacional actuació.

El 5de9f al Cap de la Vila
Els Castellers de Vilafranca van tornar a dur construccions de gamma extra al Cap de la Vila. En aquest cas, el 5de9 amb folre, que van carregar majestuosament. La immensitat d’aquesta construcció al Cap de la Vila va ser d’un agradable impacte per a tot el públic. Els verds van plantar també el 3de9f, la torre de 8 amb folre i el pilar de 7 amb folre. Per la seva part, els Castellers de Sants van portar el 5de8, el 3de8 i el 4de8.

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.