Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

14 anys després l’aixecat torna a ser de la Jove





Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

El 1997 la Jove va descarregar els seus únics tres de set aixecat per sota del seu historial. L'any següent, el 1998, encara en va carregar dos més, però des de llavors res de res. Intent rere intent la Jove havia anat passant els anys sense poder repetir aquell enyorat castell. Per fi el passat dissabte, 27 de setembre, tornàvem a descarregar-lo. El tres va anar acompanyat per dos castells més de la gamma alta de set i un vano de cinc, cosa que suposa una de les millors actuacions de la història de la colla.

Des de primers de temporada la colla havia reprès els assaigs del tres per sota, un castell que la temporada passada va estar assajant intensament, però sense sort. Els darrers assaigs havien estat força profitosos i fins i tot se'n va enlairar un en què sols hi faltava l'aixecador. Aquestes proves foren decisives perquè la Tècnica decidís dur-lo a plaça en la Diada de Festa Major.

Amb tot no seria el castell escollit per obrir plaça, sinó que aquest honor havia de ser per una novetat per la colla, el set de set, un castell compost per un quatre i un tres, amb dos poms de dalt i que la colla volia descarregar emprant una sola enxaneta. El castell es va enlairar prou bé, donada la gran quantitat de castellers que hi pugen, però dificultats en una rengla per l'enfonsament del baix va fer que el cap de colla ordenés que es desmuntés quan els aixecadors estaven a punt de col·locar-se a lloc. En ronda de repetició la colla optà pel cinc de set, un castell insígnia i que la colla té per la mà. El cinc es descarregà amb molta seguretat, sent el tercer de la temporada.

Fou en la segona ronda quan es decidí enlairar el tres de set aixecat per sota. El castell pujà ràpid però segur, amb les tres rengles seguint el mateix ritme. Això fou clau perquè en la darrera aixecada, la més complicada, els terços no perdessin la mida i els segons poguessin col·locar-se a lloc amb l'ajuda de les mans que els alçaven. La posterior aleta i descarregada va donar pas a l'alegria de la colla i una plaça que sabia reconèixer el valor d'aquest castell.

En tercera ronda es va enlairar un segur quatre de set amb l'agulla que, tot i no ser el millor que la colla feia enguany, no va patir en cap moment. Un vano de cinc va servir per tancar la millor actuació que la colla feia mai a la plaça de l'Ajuntament.

La Jove va estar acompanyada en aquesta diada per dues colles de primer nivell. Els Minyons de Terrassa van demostrar el seu bon estat de forma en descarregar una bellugadissa torre de vuit amb folre, un parat tres de nou amb folre i el primer cinc de vuit de la temporada. Per tancar aquesta excel·lent actuació van descarregar el pilar de set amb folre, sent aquesta la millor actuació mai feta a la plaça de l'Ajuntament per una colla forana.

L'altra colla convidada, els Xiquets de Reus, van descarregar uns segurs dos de set, quatre de set amb l'agulla, quatre de set i pilar de cinc.

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.