Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

Excel·lent balanç dels dies centrals de Festa Major





Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

La Jove de Sitges ha realitzat dues excel·lents actuacions en els dies centrals de la Festa Major de Sant Bartomeu 2011. L'actuació de vigília és la millor que ha fet mai la colla, amb la consecució del primer castell de la gamma alta de set i el vano de cinc. Per altra banda en la Sortida d'Ofici de Sant Bartomeu es tornaren a fer dos castells de set, cosa que no passava des de 1999.

Sota una intensa xafogor la Diada de Vigília començà de manera puntual amb dos pilars de quatre que donaren la benvinguda a un nombrós públic que omplia el Cap de la Vila i que volia passar una bona estona veient i participant dels castells. Aquesta diada, totalment consolidada en el calendari sitgetà, és una en la que la Jove du més camises a plaça. A més el públic és un dia en que té predisposició a donar un cop de mà, cosa que ha permés anar millorant el nivell de la diada any rere any.

Enguany la Jove volia donar un pas més en aquest sentit i és per això que optà per obrir la ronda de castells amb el tres de set amb l’agulla, un castell de la gamma alta de set, que era la primera vegada que s'intentava en aquesta diada. El tres amb l'agulla enguany ja s'havia alçat en tres ocasions, totes elles descarregades, i en aquesta ocasió es tornà a descarregar amb total seguretat, demostrant que és un castell que la colla té per la mà.

En segona ronda es descarregà un segur quatre de set en què es tornaren a fer proves de cara a aixecar aquest castell un pis més en properes setmanes. Al castell hi pujaren els segons, quarts i quints del futur castell de vuit, mentre que els terços feien de baixos.

Per acabar la ronda de castells s'alçà un fàcil tres de sis aixecat per sota, també prova del de set que s'està assajant de cara a aquest proper dissabte.

En la ronda de pilars s’optà per enlairar un bonic vano de cinc en què els dos pilars de quatre alçaren les banderes de Sitges i de Catalunya.

Sortida d'Ofici
La xafogor de la vigília es transformà en intensa calor a la sortida d'Ofici de Sant Bartomeu. Sota un sol de justícia la Jove alçà dos pilars de quatre al pas dels balls i en una ràpida actuació es descarregaren uns segurs quatre i tres de set. El quatre tornà a servir per fer proves del quatre de vuit i en aquesta ocasió el tronc el formaren els terços, quarts i quints mentre que al pis de baixos hi anaven els segons. Des de 1999 la Jove no alçava el quatre de set en aquesta diada. Dos pilars de quatre simultanis posaren punt i final a la diada.

Per la tarda s’alçà un pilar de quatre en el moment de l'entrada de Sant Bartomeu.

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.