Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

Excel·lent actuació a Ribes





Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

El passat diumenge 27 de juny es va realitzar a la plaça de la Vila de Sant Pere de Ribes l'actuació castellera de Festa Major de Sant Pere 2010, que va comptar amb la Colla Jove de Castellers de Sitges i els Castellers de Vilafranca. La Jove va fer la millor actuació de la temporada i els verds van revalidar la condició de plaça de nou de la plaça ribetana.

La Jove estrena el 5de7
En una plaça plena de gom a gom, i amb la presència de les càmeres de televisió del Canal Blau i del programa de Televisió de Catalunya "Quarts de nou", la Jove, que actua a Ribes considerant-la com a plaça pròpia pel gran nombre de ribetans que hi ha a les seves files i per ser l'organitzador de la diada, va començar l'actuació amb el cinc de set. Aquest castell, el primer de l'any, va pujar prou ràpid i segur, carregant-se sense cap problema i aconseguint un dels cinc de set més segurs que la Jove ha realitzat en aquestes últimes temporades. Amb tot, el cinc no va estar exent de nervis per la manca d'un dos que es va arribar tard a l'actuació i la seva substitució per una quint. Una anècdota que demostra la confiança que la Jove té en aquest castell.

En segona ronda la Jove va optar pel quatre de set amb l'agulla. El castell, després d'un peu desmuntat per no estar prou ben quadrat, va pujar ràpid i segur i un cop coronada l'estructura del quatre va quedar dret el pilar de cinc al seu interior, que també fou descarregat amb seguretat.

En tercera ronda, i per completar les rondes preceptives de castells, la Jove va enlairar el tres de set, un castell als quals tenen molt ben preses les mides i al qual se li està treient pes als assaigs. Aquesta vegada, tot i les estrenes i un lleuger tremolor fou descarregat sense complicacions.

Per acabar es va fer un vano de cinc i tot seguit dos pilars de quatre al balcó de l'Ajuntament pel qual va pujar la totalitat de la canalla i algun que altre casteller de tronc.

Ribes torna a ser plaça de nou
Els castellers de Vilafranca van arribar a la plaça de la Vila de Ribes amb moltes ganes de fer castells, en una plaça que en aquests últims anys els està donant molt bons resultats. Van obrir la seva ronda amb un tres de nou amb folre, un castell que van haver de desmuntar per problemes a l'hora de lligar el folre i el tronc del castell. En torn de repetició van tornar a intentar-lo, descarregant-lo sense complicacions i amb una gran ovació de la plaça. En segona ronda van enlairar el tres de vuit amb l'agulla, el primer de la present temporda i castell que mai s'havia alçat a Ribes, un castell que va ser molt ben rebut per tota l'afició castellera ribetana i que van descarregar sense problemes. En tercera ronda van optar per una tremolosa torre de vuit amb folre, el castell més treballat dels castellers vilafranquins. Per finalitzar l'actuació, i en la ronda de pilars, els Castellers de Vilafranca van realitzar el pilar de set amb folre, una construcció que per primera vegada es veia a Ribes, i tot seguit sis pilars de quatre simultanis.

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.