Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

La Jove actuarà aquest 2010 a Valls, Vilafranca i Tarragona



Etiquetes


Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

El calendari de la temporada 2010 ja està tancat i inclou, un cop més, actuacions a les principals places castelleres del país. El programa ha estat elaborat per tal de poder plantar construccions superiors a la gamma bàsica de 7 amb assiduïtat i reviure, al mateix temps, jornades màgiques. Valls, Vilafranca i Tarragona, els tres centres històrics del món casteller, tindran la presència de la Jove de Sitges.


La temporada s’obre, com és tradicional, per Sant Jordi a Sitges, amb la visita dels amics dels Castellers de Sants. Enguany, però, hi haurà una tercera colla: els Castellers de la Vila de Gràcia. El mes de maig, en la mateixa línia dels anys anteriors, la colla té dues sortides on fer castells de 7: Sants (el dia 8) i Sant Cugat (el 15), totes dues en dissabte.

El primer gran compromís de l’any serà, com fa dues temporades, a Valls, en el marc de la IV Diada de Colles Jove, junt amb les agrupacions vallenca i tarragonina. Dues setmanes després, la Jove farà les maletes per anar de cap de setmana a Perpinyà, convidats per la colla del Riberal. La sortida serà dissabte al matí, l’actuació al vespre i es tonarà diumenge. Serà una bona oportunitat per a preparar els castells que la setmana posteriores duran a Ribes, on es tornarà a actuar amb els Castellers de Vilafranca (27 de juny).

El segon tram de la temporada, portarà de nou la Jove a Barcelona, en aquest cas a les Festes del Camp del Grassot, al passeig de Sant Joan, on la Jove ja hi va actuar l’any 2005. Curiosament, aquesta actuació d’enguany (4 de juliol) serà amb les dues colles que van acompanyar els de color vi en la seva segona actuació a Gràcia l’any 1998 (Figueres i Gràcia).

Des d’aquesta data i fins Festa Major, hi haurà una actuació cada quinze dies: després de Gràcia, serà el torn de la tradicional cita de Calafell i el darrer divendres de juliol, s’actuarà a Vilafranca, però no al Figarot (com va ser els anys 2007 i 2008), sinó a les festes de la Vall del Castell, també al costat dels verds. Es tracta d’una actuació històrica en el panorama casteller de Vilafranca (coneguda com l’actuació de Màrtir’s street), que va ser recuperada fa dos ays.
El 15 d’agost a la tarda, la Jove torna a les festes de Cós del Bou de Tarragona, al costat de la Jove local i una altra colla en una actuació que se celebra a la plaça de la Font. Serà la quarta vegada que els de color vi actuen en aquesta diada. La Festa Major, com és habitual, tindrà tres actuacions: el 23, el 24 i l’exhibició amb les colles convidades, que enguany són els Minyons de Terrassa i la Joves de Valls (el 28 a la tarda).

El tercer i darrer tram de temporada s’obre l’11 de setembre amb una actuació de gran compromís, a la plaça rival de Vilanova, on enguany se celebra la IV Diada de Colles del Penedès, una cita que serà de gran importància per a tots els castellers i simpatitzants de la Jove. La celebració de la Diada del Penedès a la Diada Nacional, ha fet traslladar l’actuació de les Roquetes a l’endemà, diumenge dia 12, que enguany tindrà tres colles.

L’exhibició de Santa Tecla (el dia 25) tindrà com a colles convidades els Xics de Granollers i els Castellers del Riberal. La setmana després la colla recupera una actuació que ja va fer els anys 1997 i 1998: la Diada de la Colla a Ribes, que se celebrarà amb els Minyons de l’Arboç a la plaça de la Font dissabte 2 d’octubre. La setmana després, que serà un pont de quatre dies, es descansa i la recta final serà a Esplugues (17 d’octubre) i la Diada de la Colla (dissabte 23), amb el clàssic cartell de Castellers de Vilafranca i Castellers de Sants.

Podeu consultar tot el programa a la part “Calendari d’actuacions” d’aquest web.

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.