Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

Primer 4 amb l'agulla a Calafell





Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

Un any més hem actuat a Calafell en la diada de Festa Major i hem tornat a descarregar-hi tres castells de set, després d'uns anys sense poder-ho fer. Enguany hem estat acompanyats pels Nens del Vendrell, que actuen com a colla local, i els Castellers de Vilafranca, que han convertit Calafell en la 39a vila que veu castells de nou.

En primera ronda hem enlairat un lleuger 4de7, en què han continuat les proves de cara a enlairar-lo un pis més quan estigui llest. El resultat ha estat excel·lent i el castell, a banda de quedar molt bé de mides, s’ha descarregat amb una absoluta tranquil·litat.

En segona ronda s’ha aixecat un 3de7. Després d’un peu desmuntat per no estar ben quadrat a la segona ha estat la vençuda i s’ha tirat enlaire. El castell s’ha hagut de treballar de valent perquè poc a poc s’ha anat girant tota l’estructura. Amb tot, els problemes eren d’encaix entre els segons i la pinya ja que els pisos superiors no han passat per cap ensurt significatiu i això ha permès descarregar-lo, sent el quart de la temporada.

Per acabar la ronda de castells s’ha decidit apostar per un castell que enguany encara no havíem assolit, el 4de7 amb l’agulla. Aquest castell es va haver de desmuntar en l’actuació de Vilafranca de mitjans de maig i després, per una cosa o una altra, no havia pogut ser portat a plaça. En aquesta ocasió destaca l’estrena del segon de l’agulla en aquesta posició, baixant un pis del que és habitual en ell. El castell ha patit s’ha hagut de lluitar fins el final, però finalment s’ha descarregat.

Dos pilars de quatre simultanis en ronda de pilars han posat fi a la diada.

De les altres colles que actuàvem a plaça cal destacar els Castellers de Vilafranca que han convertit Calafell en plaça de 9 en carregar, en segona ronda, el 3de9f, castell que han acompanyat del 4de8a, 2de8f i el pilar de 6. Els Nens del Vendrell han fet la clàssica de set, amb el 3 i 4de7, la torre de 6 i un pilar de 5.

El balanç de la diada i de la temporada fins el moment no pot ser millor: a mitjans de juliol ja hem descarregat totes les estructures de set que la colla té consolidades. Ara cal un pas més i per això cal constància als assaigs i a les diades. Si això és així de cara a final d'any de ben segur la colla veurà augmentat el seu nivell casteller.

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.