Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

Primer 3 de 7 amb l'agulla de la colla





Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

La Jove va incorporar el passat diumenge un nou castell al seu registre, el 3de7 amb l'agulla, una construcció que va començar a assajar fa unes setmanes i que en l'actuació de Sants d'aquest diumenge va provar per primer cop. La Jove tanca temporada avui dissabte amb l'actuació que farà a la plaça de l'Ajuntament, al costat de dues colles amigues: els Castellers de Sants i els Castellers de Vilafranca.

El 3de7 amb l'agulla que va descarregar la Jove de Sitges a Sants diumenge va arribar en tercera ronda, després d'haver completat amb seguretat el 3de7 i un 4de7 lleuger, executats de manera brillant. Els responsables de la colla van dubtar entre enlairar el 4de7 amb l'agulla o incorporar als seus registres el 3de7 amb l'agulla. Finalment, van optar per aquesta darrera construcció, que mai havien provat, però que feia unes setmanes que assajaven. El castell es va descarregar amb faciltat i sense problemes. El pilar de 5 va tancar l'exhibició sitgetana. El 3 amb l’agulla ha adquirit notorietat recentment, ja que les colles grans (Castellers de Vilafranca, Vella de Valls i Minyons de Terrassa) el fan amb un pis més i fins i tot se'l plantegen fer-lo de 9. El primer 3de8 amb l'agulla es va fer precisament a Sitges fa dos anys de la mà dels verds. La complexitat que presenta aquest castell és encabir el pilar dins un 3, que no s'ha d'obrir excessivament per a poder-se defensar bé. La posició dels baixos no resulta, tanmateix, gens còmode.


La plaça de l'Ajuntament serà l'escenari de la XVI Diada de la Colla. La Jove de Sitges no té decidit encara el programa que portarà a aquesta exhibició. 5 de 7, 4 de 7 amb l'agulla, 3 de 7 amb l'agulla, 3 de 7 aixecat per sota, i perquè no, el 4 de 8 són els castells que la colla està assajant de cara a aquesta important actuació.

Els Castellers de Vilafranca, que la temporada passada van convertir Sitges en plaça de gamma extra, ens tornaran a acompanyar i qui sap si serem els primers en veure un altre castell nou: el 3 de 9 amb folre i agulla que els vilafranquins estan assajant i podrien intentar a Sitges. L'altra colla que ens acompanyarà seran els Castellers de Sants, una colla que aquest passat diumenge descarregà el seu primer castell de nou i té en Sitges una de les seves places talismà.

En acabar tindrà lloc el sopar final de temporada que enguany es farà al Prado. Tot aquell que vulgui venir al sopar hauria de passar per l'assaig de dimarts o divendres per tal de reservar el seu lloc, ja que les places són limitades.



RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.