Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

El llibre dels 15 anys de la colla, ja a la venda



Etiquetes


Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

Ernest Benach va tancar els actes commemoratius de la Jove

La Jove de Sitges va presentar el passat dissabte el llibre “La fàbrica d’il·lusions. Jove de Sitges (1993-2008)”, escrit per Jordi Dólera i Santi terraza, que recull els primers quinze anysde vida de la colla. El president Ernest Benach, va presentar l’obra i va pronunciar una conferència que va tancar el programa d’actes del quinzè aniversari de la Jove.

“La fàbrica d’il·lusions. Jove de Sitges (1993-2008)” –que ha estat premiat amb el Folklore de Sitges “Jofre Vilà 2008– està estructurat en sis capítols, que parlen des dels precedents castellers de Sitges (amb les primeres actuacions al segle XIX) i el període dels Castellers de Sitges, fins els èxits recents de la colla (el 4de8). En 250 pàgines es narren i descriuen, junt amb una llarga llista de fotografies, l’evolució i trajectòria de la formació de color vi. Alhora, es recullen totes les actuacions realitzades per la Jove al llarg d’aquestes setze temporades. Ja és a la venda a les llibreries i quioscos de Sitges al preu de 15 euros.

El president de la colla, Santi Terraza, va presentar el llibre, junt amb l’alcalde de la vila, Jordi Baijet, que va destacar el paper positiu que distingeix la colla, els esforços que hi aboca, la il·lusió que en desprén i el programa del 15è aniversari dut a terme.

Per la seva part, Ernest Benach va tancar l’acte –i el programa dels 15 anys, celebrat des del passat mes d’abril– amb una conferència titulada “Els castells: capacitat transformadora, integració i emoció”, que va destacar el paper crucial que els castells juguen en la cultura catalana d’avui. Benach va defensar que el món casteller es troba en un gran moment de forma, va ressaltar una enquesta realitzada recentment en què es recollia que el 12% dels catalans els agradaria formar part d’una colla castellera i i va subratllar el nivell actual, així com la seva projecció a països com Xile i Brasil.

El president del Parlament, però, va demanar una atenció major per part dels mitjans.
Aquest acte va posar punt i final a la commemoracií del 15è aniversari de la Jove de Stges. Des del mes d’abril, els de color vi han organutzat 15 actes per celebrar aquests 15 anys, entre els quals cal destacar, a més d’aquest de dissabte passat, l’exposició celebrada al Mercat vell entre Festa Major i Santa Tecla i el sopar amb més de 200 persones, celebrat al Prado el 6 de setembre. També hi ha hagut actes infantils, culturals, festius, esportius i solidaris.





RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.