Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

Jordi Dólera i Jordi Figueras, nous caps de colla de la Jove de Sitges





Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

Anuncien una línia de continuïtat, que haurà de possibilitar mantenir l'alt nivell assolit i la renovació de troncs.

Jordi Figueres, en primer terme, nou cap de colla
La Colla Jove de Castellers de Sitges va renovar els seus dirigents divendres passat, en l'assemblea de la colla, celebrada al Palau del Rei Moro. La Jove estrena cap de colla, que, en aquest cas, seran dos, que compartiran el càrrec: Jordi Dólera i Jordi Figueras substitueixen en el càrrec a Santi Terraza, que ha estat cap de colla les dues darreres temporades i que a final de temporada va anunciar que no renovaria. La Tècnica serà fonamentalment la mateixa que aquests darrers dos anys amb només algun canvi puntual. Els dos caps de colla van anunciar continuïtat en el projecte iniciat fa dos anys i que ha situat la colla en el millor moment de la seva història: la temporada 2011 va ser la millor de totes les fetes per la colla i la del 2012 l'ha superada.

Jordi Dólera, nou cap de colla
Jordi Dólera ha estat sotscap de colla les temporades 2011 i 2012 i Jordi Figueras ha estat membre de l'equip de canalla. Tots dos són castellers amb sòlida trajectòria a la Jove: Figueras n'és membre des del 1994 i la temporada 2001 ja va ser cap de colla, Dólera és casteller des de 1995 i ha format part de diferents Juntes Tècniques i Directives al llarg d’aquests anys.

La fórmula de tenir dos caps de colla és nova en la Jove (hi ha altres colles que ja l'han experimentat). La Tècnica que ha treballat aquests dos anys i que ha aconseguit situar la colla en un estadi superior va agafar el compromís d'un mandat de dos anys. L'any passat, però, la colla va renovar els estatuts i va decidir que les juntes Tècnica i Directiva s'integrarien en un únic equip i, per aquest motiu, s'iniciava un nou mandat de dos anys, que culminarà a final del 2013. Per aquest motiu, tant la Tècnica com la Directiva es mantenen en el seu càrrec amb alguns canvis.

La Tècnica, encapçalada per Jordi Dólera i Jordi Figueras, estarà integrada pels següents membres: Clàudia Sauret és la cap de canalla i tindrà un equip amb Ainhoa Comas, Marc Lahoz, Nacho Ríos, Hicham Maimouni i Karina Ferrando. El cap de pinyes és Marc Yll i tindrà un equip integrat per Pau López, Jordi Paretas, Laura Ripoll, Xavi Valls i Marcel Sentís. Santi Terraza també formarà part de la Tècnica com a col·laborador.

La Directiva, per la seva part, continua presidida per Albert Barceló, i té a Josep Maria Figueras com a vicepresident i Asun Archilla com a secretària. La Directiva està estructurada en cinc àrees: Institucional, Comunicació, Social, Marxandatge – Logística i Canalla, que agrupa una quinzena de persones.

La Jove de Sitges celebrarà aquest 2013 el seu vintè aniversari. Per aquest motiu, la colla ha constituït una comissió que treballarà en els actes commemoratius i que està integrada per Josep Maria Figueras, Gerard Coll, Santi Terraza i Jordi Dólera.

Mantenir el nivell actual

El cap de colla sortint, Santi Terraza, en el seu balanç va anunciar que aquest 2012 s'havien marcat objectius molt elevats, que s'han aconseguit complir gairebé de ple. Els quatre objectius eren: descarregar la torre de 7 (que mai abans s'havia assolit), consolidar el 3de7 per sota (n'han descarregat cinc), mantenir el 4de8 (que es va recuperar l'any passat després d'haver-se perdut i que enguany s'ha carregat) i fer castells de 7 de les gammes mitja i alta a totes les actuacions que es compartís plaça amb altres colles (ha estat l'any que se n'han fet més en tota la història de la colla, com els deu 4de7 amb l'agulla i els sis 5de7). La temporada del 2012 ha estat la primera en què la colla ha assolit els seus tres grans castells límit: 4de8, torre de 7 i 3de7 per sota (fins ara, només en tres temporades s'havien aconseguit, com a molt, dos). La Jove també s'ha anotat el 2012 el pilar de 5 per sota.

Durant la seva intervenció, els flamants caps de colla van anunciar una línia de continuïtat i que el seu objectiu passa per a mantenir aquestes fites assolides, especialment la torre de 7 i el 3de7 per sota, a més del 4de8. Amb tot, tant Dólera com Figueras també van apuntar que el 2013 seria un any en què es necessitarien formar castellers nous de tronc per la jubilació d'algunes peces que han estat claus durant moltes temporades i que això, necessàriament, implicarà marcar uns ritmes i tempus diferents a l'hora d'aconseguir determinats objectius.

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.