Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

La Jove tanca la millor temporada carregant el quatre de vuit





Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

Aleta del 4de8 del passat dissabte

En la XX Diada de la Colla la Jove de Sitges va carregar el quatre de vuit el passat dissabte per la tarda, posant d'aquesta manera la cirereta a la millor temporada de la història.

Amb la celebració de la XXa Diada de la Colla la Jove va tancar, el passat dissabte, la temporada més exitosa de la història. Els Castellers de Sants i els Castellers de Vilafranca foren les colles convidades.

Abans de començar la diada la Jove ja podia donar-se per satisfeta amb la temporada que havia fet, tot descarregant la torre de set, consolidant el tres de set per sota i fent nombrosos castells de la gamma alta de set. Però com sempre els castellers són ambiciosos i no tenint-ne prou amb això van voler tancar la temporada alçant el quatre de vuit, un castell que s'havia assajat intensament en les darreres setmanes i que el passat divendres es va fer net a l'assaig.

La Jove va sortir decidida a donar-ho tot des del primer moment. Així, després dels pilars caminats la colla va afrontar el quatre de vuit. Un peu desmuntat va donar lloc, tot seguit, a l'intent vàlid. Amb el so, sempre afinat, de les gralles de Sitges el castell es va anar alçant pis a pis. El quatre va pujar bellugadís i en cap moment va aconseguir assentar-se, però la bona feina de la colla va permetre carregar sobradament el castell. Quan els dosos iniciaven la sortida el castell es va trencar deixant un sabor agredolç a la colla, ja que l'objectiu era descarregar-lo.

La caiguda va condicionar la resta de l'actuació, havent de rebaixar el nivell per culpa d'alguna contusió, i deixant al calaix els intents de torre de set i tres de set per sota. En segona ronda es va alçar un quatre de set amb l'agulla, el desè de la temporada i rècord de la colla. El castell no fou el més maco dels alçats durant l'any, però en cap moment es patí per descarregar-lo.

En tercera ronda i després de descartar definitivament l'aixecat, es va intentar un tres de set amb l'agulla que s


'hagué de desmuntar amb l'aixecador col·locat per indecisió de l'enxaneta. Uns quarts i dosos massa tancats feien molt difícil el pas de l'enxaneta, el qual després d'una estona dubtant decidí fer marxa enrere, tot desmuntant el castell. En ronda de repetició es va alçar un segur tres de set.

Per acabar la diada es va alçar un segur pilar de cinc, i tot seguit dos pilars de quatre simultanis.

Per la seva banda els Castellers de Vilafranca van descarregar uns segur set de vuit, el primer que es feia a Sitges, el quatre de nou amb folre i la torre de vuit amb folre, tots ells proves de cara als castells que volen intentar el proper dijous en la Diada de Tots Sants.

Els Castellers de Sants continuen amb el seu idil·li particular amb el Cap de la Vila i van igualar la millor actuació feta mai a Sitges, amb el cinc de vuit, torre de vuit i tres de vuit.

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.