Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

Millor actuació a Tarragona des de 1998





Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

5de7 al davant la Catedral de Tarragona
El passat dissabte 7 de juliol la Jove de Sitges va tenir l'honor d'actuar en una de les places històriques del món casteller, el Pla de la Seu de Tarragona, una plaça que el 1881 va ser testimoni d'una de les fites més grans assolides pels castells abans de l'actual època d'or, com és la consecució del quatre de nou sense folre. La Jove va actuar acompanyada per dues de les millors colles del país: els Castellers de Vilafranca i els Xiquets de Tarragona, que exercien d'amfitrions.

La colla va saber estar a l'alçada de la diada, desplaçant més d'un centenar de castellers, com feia anys que no passava fora de la comarca, plantejant-se una actuació de màxims i defensant els castells com només saben fer les colles i castellers amb experiència i concentrats al cent per cent en el què s'està fent.

La Jove va obrir plaça amb un segur quatre de set amb l'agulla, el cinquè de la temporada, una xifra mai vista per la colla a aquestes alçades. El castell es va descarregar amb tranquil·litat tot i que en ell s'hi van estrenar una parella de dosos lleugers que per primera vegada el feien plegats.

Aquest castells va donar pas a una segona ronda en què es va enlairar el cinc de set. Era el tercer cinc de set que intentava la colla aquesta temporada, després dels descarregats per Sant Jordi i la Festa Inclusiva, un castell en el qual la colla hi té plena confiança i que sols gràcies a aquesta confiança i bon treballar de tots va possibilitar que el castell no es perdés i quedés en intent. Des d'un bon començament el castell va pujar remenat, i amb una rengla del tres una mica entrada, però el tronc i la canalla foren prou ràpids com per carregar-lo sense cap contratemps. Els veritables problemes van arribar durant la descarregada, quan tota l'estructura es va començar a deformar, sobretot a nivell de la rengla esquerra o buida del tres. La deformació va ser tal que va fer que un terç arribés a aixecar peu i que els segons es deixessin anar per intentar subjectar-li la cama, fent que gairebé tothom pensés que el castell cauria tot seguit. Però el cinc no va caure, la colla el va defensar com mai, fins a límits insospitats, rebent l'ovació de tota la plaça en descarregar-lo. En aquest cinc es va estrenar una nova aixecadora. Era la primera vegada que la colla descarregava el cinc de set a la província de Tarragona des de l'octubre de 1998.

Tot i que un dels grans objectius que tenia la colla per aquesta diada era tornar a fer el tres de set aixecat per sota, finalment el castell s'hagué de deixar aparcat. La defensa titànica fins a l'extenuació del cinc de set i alguns dubtes sorgits entre alguns castellers van fer que el cap de colla optés per rebaixar el nivell de l'actuació, optant pel quatre de set i així continuar treballant el tronc del castell.

Per acabar es va optar per intentar el pilar de cinc per sota, un pilar que la colla mai havia dut a plaça i que en els darrers assaigs s’havia fet sencer. A l'hora de la veritat el pilar va quedar en carregat, ja que en el mateix moment en què el pilar quedava totalment enlairat el pilar se n'anava endavant fent impossible la seva defensa i caient tot seguit. Dos pilars de quatre simultanis van servir per posar punt-i-final a una excel·lent diada castellera.

Bon balanç per la colla, que a aquestes alçades de la temporada ja duu 9 castells de la gamma alta de set, quan l'any passat eren 5 i el més habitual en les darreres temporades eren 3 o 4.

Per la seva banda els Xiquets de Tarragona van descarregar el tres, quatre i torre de vuit i els Castellers de Vilafranca el quatre de vuit amb l’agulla, el quatre de nou, el tres de nou, el que fian dos-cents descarregat de la colla, i el pilar de set amb folre.

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.