Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

La Jove fa el primer castell de 7 de la temporada





Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

La Colla Jove de Castellers de Sitges va estrenar ahir la temporada 2012 i va plantar el seu primer castell de 7 de l'any. Els de color vi van fer el 4de7 en l'exhibició que van realitzar al barri de les Corts de Barcelona. Es tracta del castell de 7 més matiner fet mai per la colla, ja que habitualment les primeres construccions d'aquest nivell arriben per Sant Jordi.

Els de color vi van obrir la temporada un mes abans del seu calendari tradicional, amb la intenció de començar a rodar algunes posicions i, si era possible, estrenar els castells de 7, com així ha estat. La Jove va obrir l'exhibició de diumenge precisament amb el 4de7. El castell es va alçar bé, però en arribar dalt l'enxaneta, s'hi va estar massa estona amb els dos peus damunt la faixa d'un dos i això va originar que el castell es desfigurés, amb la qual cosa el cap de colla va manar desmuntar-lo. A la segona, aquest cop sí, el castell es va executar correctament i l'enxaneta va poder coronar el primer castell de 7 de l'any. La construcció es va desfigurar en el moment de descarregar-la, però sense que perillés la seva execució. Tot i ser el primer castell de 7 de l'any, la Jove va aconseguir estrenar un baix i un dos nous, que mai havien fet cap construcció.

En segona ronda, la Jove va optar pel 4de6 amb l'agulla, amb la finalitat de treballar les parts superiors del castell. En tercera mànega, els de color vi van plantar el 3de6 per sota amb una gran facilitat, prova del domini que exerceixen sobre aquest castell, que ja es va posar de manifest l'any passat, quan el van descarregar quatre cops.

Per la seva banda els Castellers de Sants van enlairar el 3de7 per sota, 5de7, 3de7 i pilar de 5, i els Castellers de Terrassa el 4de7, 4de7 amb l'agulla, 3de7 i pilar de 5.

L'execució del castell de 7 més matiner de la història de la colla és una bona notícia que confirma els resultats registrats als darrers assaigs. La colla ha posat una marxa més i, tot i ser el mes de març, ha treballat al Palau algunes estructures que habitualment planta en moments més avançats de la temporada. Divendres passat, per exemple, va fer el 5de6 net, el 3de7 sencer fins aixecador o el 3de7 per sota fins a dosos.

La propera actuació serà diumenge 22 d'abril, al Cap de la Vila, al costat dels Castellers de Sants, en motiu de la diada de Sant Jordi. Els assaigs de la colla se celebren cada divendres entre les 20 i les 22 hores. Els dimarts, la colla fa assaig de torre i els dissabtes, de canalla.

Actuació 25 de març de 2012. Les Corts, Barcelona
- Jove de Sitges. p4, id4de7, 4de7, 4de6a, 3de6s, p4
- Castellers de Sants: 2p4sim, 3de7s, 5de7, 3de7, v.5
- Castellers de Terrassa: p4, 4de7, 4de7,a 3de7, p.5

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.