Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

Tres castells de set a les Roquetes





Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

La Jove va actuar el passat diumenge, Diada Nacional de Catalunya, a Les Roquetes en una diada que va servir per veure el naixement d'una nova colla a la comarca: els Castellers de les Roquetes. La Jove va oficiar de padrí i per aquest motiu abans de començar la diada va fer entrega a la colla de les Roquetes d'un petit escrit recordant aquesta data.

La Jove va ser l'encarregada d'obrir plaça amb un segur i estàtic quatre de set. Aquest quatre era una prova del quatre de vuit que la colla està assajant intensament de cara a properes actuacions. En aquesta ocasió el castells estava compost pel pis de quarts i quints que feien de terços i quarts respectivament, mentre que el pis de segons estava compost per tres dels terços del castell de vuit. La prova fou molt satisfactòria i demostrà la bona feina que s’està fent en aquest castell.

En segona ronda es va optar pel quatre de set amb l'agulla, el castell més gran que mai ha fet la Jove a les Roquetes, i que es descarregà després d'un treball intens per tots els membres de la colla. El castell es va anar deformant en la pujada en quedar dues rengles una mica entrades. Poc a poc aquest fet va provocar que una de les rengles comencés a patir en excés fent perillar en més d'una ocasió el castell. Per sort en aquesta ocasió el pilar va ajudar a aguantar el castell i finalment es va poder descarregar entre l'alegria de la colla.

Per acabar la ronda de castells es va optar pel tres de set, un castell que també patí a nivell de terços en obrir-se una rengla. La rapidesa i seguretat de la canalla van fer possible que es descarregués.

Tres pilars de quatre simultanis amb el desplegament d'una senyera per part d'un d'ells va servir per tancar l'actuació.

Per la seva banda els Castellers de les Roquetes van demostrar bones maneres i seguretat a l'hora d'alçar uns segurs tres i quatre de sis, els primers castells de la història d'aquesta novella colla castellera. Un pilar de quatre de comiat va servir per celebrar amb èxit l'estrena davant la seva afició.

Els Castellers de Castelldefels es van presentar amb moltes menys camises que en anys anteriors i amb molts problemes de canalla. Això va fer que marxessin de plaça sense cap castell al sarró ja que tot foren intents desmuntats.

Ofrena a Sitges en els actes de l'11 de setembre
El dissabte per la tarda la Jove va participar en la tradicional ofrena de l'11 de setembre que enguany es va celebrar la vigília per la tarda. La Jove va participar en l'ofrena i tot seguit va alçar un pilar de quatre en què l'enxaneta va desplegar una senyera després d'haver fet l'aleta.

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.