Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

La Jove viu una Santa Tecla memorable





Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

La Jove de Sitges va realitzar dissabte passat una sensacional exhibició de Santa Tecla plantant tres castells de 7 de la gamma alta: el 5de7, el 7de7 i el 3de7 per sota. Es tracta d'un nou pas endavant de la colla, que confirma la del 2011 com una temporada brillant a l'espera d'enfrontar-se a la Diada de la Colla en el seu repte més ambiciós: el 4de8.

La Jove havia plantejat Santa Tecla com una actuació de reptes importants, com finalment va ser. El 5de7 inicial va obrir el camí. El castell es va executar amb bones mides i ben pautat. En segona ronda, la colla es batia amb un dels reptes de la diada: el 7de7, un castell que la Jove ja havia intentat, sense sort, per Festa Major. Es tracta d'un castell creat pels Margeners de Guissona fa dos anys i fins ara només fet, a banda dels seus inventors, per colles que han bastit castells de 9. Per aquest motiu, per a la Jove de Sitges suposava un compromís de relleu. Més que per la seva dificultat tècnica, el castell destaca per la gran quantitat de recursos que necessita la colla: una gran pinya amb set baixos i catorze crosses; un bon planter de castellers de tronc i vuit nens que hi pugen; és a dir, es tracta d'un castell a l'abast només de colles grans. Tot i el repte, la construcció es va resoldre perfectament i va permere a la Jove obrir una nova casella en la seva història.

I si important era el repte de la segona mànega, encara més ho era el de la tercera. La Jove volia tornar a fer l'aixecat, el 3de7 per sota, que ja havia assolit per Festa Major tretze anys després del darrer. I, com ara fa un mes, el castell es va plantar amb una facilitat insultant, gràcies a la bona feina realitzada als assaigs i un tronc compactat que permet als equips d'alçar aixecar amb garanties. El vano de 5 va tancar la brillant exhibició de la Jove.

Es tracta de la sisena millor actuació de la història de la colla (la quarta si tenim en compte tres castells i pilar), per darrere de les quatre en què s'ha fet el 4de8 i d'una altra del 1998 en què es va aconseguir el 5de7 i carregar la torre de 7 i l'aixecat. El mèrit és encara major si es té en compte que en l'exhibició la colla va estrenar dos dosos i una terç que baixa de dalt. Amb aquests dos dosos, la Jove ja ha estrenat enguany set nens i nenes en castells de 7, una dada molt positiva que permet intuir que no només enguany sinó, especialment l'any vinent, pot ser una bona temporada.

La Jove va compartir plaça amb la Colla Joves Xiquets de Valls, que van alçar el 4 i 3de8, el 5de7 i un vano de cinc, i els Castellers de Sant Cugat, que van realitzar la seva millor actuació mai feta fora de Sant Cugat, amb el 5de7, 3de7 per sota, torre de 7 i pilar de 5.

Santa Tecla
El dia de Santa Tecla la Jove va actuar en la tradicional sortida d'ofici, alçant dos pilars de quatre, el 3de6 i el 4de6 net. Per la tarda va pujar i baixar el pilar de les escales de la Punta per primer cop. L'any passat, amb motiu del 15è anivesari de la baixada del pilar, la colla es va proposar també pujar-lo i aportar d'aquesta manera un nou punt d'emoció i dificultat. La pujada del 2010 va anar bé, però el pilar es va trencar a la baixada. Enguany va ser possible tant la pujada com la baixada i la iniciativa es va saldar amb èxit i saludada amb alegria pel nombrós públic reunit a la Fragata i el Baluard.


RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.