Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

Exposició al Retiro sobre el fet casteller



Etiquetes


Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

La Colla Jove de Castellers de Sitges, conjuntament amb la Societat Recreativa El Retiro, organitzen l'exposició “El fet casteller a Sitges”. La mostra, que ha estat coordinada per Josep Maria Figueres, Laura Gómez i Jordi Dólera, es podrà veure al Cafè de l'Art del Retiro. La inauguració serà aquest diumenge 14 a les 20 hores i es podrà visitar fins el dia 25 de setembre.

L'exposició està dividida en tres àmbits diferents. Una primera part està dedicada a la condició de Sitges com a plaça castellera, i podem trobar informació tant de les actuacions celebrades abans de l'aparició de les colles locals com dels grans castells que s'han aixecat a la nostra vila en els darrers anys. Una segona part està dedicada als Castellers de Sitges (1971-1987), dels quals es repasa la seva trajectòria amb abundant material gràfic; i finalment, la tercera part està dedicada a la colla Jove de Castellers de Sitges, des de la seva aparició l'any 1993 fins els nostres dies.

Amb aquesta mostra, tant la colla Jove de Sitges com El Retiro, volen recordar l'antiga colla dels Castellers de Sitges en motiu del compliment dels 40 anys de la seva fundació durant la propera Festa Major. Per altra banda l'exposició també pretén difondre l'important patrimoni casteller que té la nostra vila i que arran de la recent inauguració de l'arxiu de la colla Jove de Sitges es veurà inmers en els propers mesos en un important procés de localització, tria, classificació i digitalització per posar-lo a l'abast de qualsevol persona interessada en coneixe'l de més a prop.

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.