Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

Gran actuació de la Jove a Ribes





Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

Un pas endavant important. La Jove de Sitges va treure la casta dissabte passat a Ribes, en l'actuació de Festa Major, i va realitzar la millor actuació que ha fet mai en aquest poble en els seus 18 anys d'història. El 5de7, el 4de7 amb l'agulla i el 3de7 amb l'agulla suposen un molt bon resultat, completat amb l'estrena d'una enxaneta, una aixecadora i una quart nova.

La Tècnica de la colla s'havia plantejat l'actuació de Ribes com una cita d'alt compromís. Per aquest motiu, havia plantejat dur tres castells dels coneguts com de 7 i mig, que la Jove només havia alçat junts en una mateixa actuació (a la Diada de la Colla del 2008). Tot i que la data no acompanyava per a grans projectes (pont, Corpus, Patum…), la pinya de color vi va ser notablement ampla i compacta per a sortir de 5de7. El castell es va resoldre correctament. La rengla va quedar un pèl lluny de les altres dues de la part del tres, però l'experiència dels seus castellers va fer que s'executés sense cap problema. El castell va ser especialment celebrat, ja que a més del primer 5de7 de l'any, estrenava una aixecadora, mentre l'enxaneta, també nova d'aquest any, estrenava posició (en les anterioirs actuacions havia fet d'aixecadora). La dos de la rengla també va estrenar castell, ja que va fer els seus primers castells de 7 en l'anterior exhibició.

En segona ronda es va plantar el 4de7 amb l'agulla, que, com ja es va veure a Sant Jordi, es va mostrar perfecte, sense la pèrdua de posició que en altres ocasions generava aquest castell al pis de segons. El castell va ser ràpid i bonic. També en aquest castell es va estrenar una castellera, en aquest cas, una quart. En última ronda, la Jove va realitzar el 3de7 amb l'agulla, que també es va resoldre sense cap contratemps i amb seguretat. El pilar de 5 de cloenda va culminar una gran actuació per tractar-se d'inicis de temporada. De fet, és la setena millor actuació en la història de la colla.

Com és habitual en totes les actuacions a Ribes, la Jove va tancar l'exhibició amb dos pilars de 4, en els quals tota la canalla (una dotzena de nens i nenes) van pujar al balcó. Es tracta d'una forma de posar de manifest que els de color vi són la colla local a Ribes, gràcies al gran nombre de components d'aquesta població.

Junt amb la Jove van actuar els Xicots de Vilafranca (5de7, id4de7a, 3de7, 4de7, pde5) i els Minyons de l'Arboç (4de7, 3de7, 5de6a, pde5).

Nous objectius

Acabada l'actuació de Ribes, i amb tota la gamma de castells bàsics i mitjans de 7 assolits, el cap de colla, Santi Terraza, va anunciar que la Jove treballarà intensament en les properes setmanes el 4de8 (a més d'altres castells com el 3de7 per sota i la torre de 7). De fet, a l'assaig de divendres passat, ja es va alçar el 4de7 net fins a dosos i en cada assaig es realitzen treballs amb quarts i quints. De l'evolució dels propers assaigs es podrà establir una data per a portar el castell a plaça.

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.