Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

Intensa Festa Major de Santa Tecla

Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

La Jove de Sitges descarrega tres castells de set en la Diada de Santa Tecla, però no pot afrontar reptes superiors per manca de canalla. El pilar baixat per les escales en aquesta ocasió sols és carregat, però amb la novetat que prèviament les havia pujat.

El dissabte per la tarda en un Cap de la Vila amb un bon ambient casteller la Jove de Sitges, els Xics de Granollers i els Castellers del Riberal van prendre part en una ràpida Diada de Festa Major. Per part de la Jove cal destacar que la manca de canalla va impossibilitar enlairar el 5de7 i que altres castells com el tres de set aixecat per sota o el quatre de vuit s’estan assajant, no havien arribat a temps per ser duts a plaça amb plenes garanties d’èxit. Amb tot, cap destacar l’estrena d’un nou enxaneta que va coronar els tres castells i que era la primera vegada que feia castells de set.

Després dels pilars caminats d’entrada la Jove va afrontar el quatre de set amb l’agulla, un castell al qual li té presa la mesura i que va descarregar amb total seguretat. Era el sisè de la temporada. En segona ronda es va encarar el quatre de set, un castell que s’està assajant per enlairar un pis més i que en els darrers assaigs està donant uns bons resultats. El quatre tampoc va patir en excés. Per acabar la ronda de castells es va encarar el tres de set amb el tronc del què ha de ser un proper tres de set aixecat per sota. Tot i algun petit tremolor en cap moment el castell va perillar. Per acabar l’actuació es va descarregar un pilar de cinc i tot seguit dos pilars de quatre simultanis.

Els Xics de Granollers van descarregar per la seva banda un quatre de set en primera ronda, van carregar el quatre de set amb l’agulla i van fer dos intents desmuntats de tres de set, abans d’acabar amb dos pilars de quatre simultanis de comiat. Els Castellers del Riberal per la seva banda van descarregar uns segurs quatre de sis net, torre de sis, tres de sis i pilar de cinc. Sols la manca de més camises va impedir que aquesta colla de la Catalunya Nord provés algun castells de set.

Dijous 23 de setembre, Santa Tecla
Per altra banda el dijous, en la Sortida d’Ofici del Dia de Santa Tecla la Jove va descarregar uns segurs pilar de quatre al pas dels balls, tres i quatre de sis i pilar de quatre de comiat. Per la tarda es va tornar a enfrontar al pilar de quatre baixat per les escales de la Punta, però enguany amb la novetat que prèviament aquest castell s’havia de pujar. Poc després de dos quarts de set de la tarda començava el pilar a pujar les escales. Amb pas ferm i segur el pilar va arribar al replà superior del Baluart. En aquell moment es procedí a fer un canvi de mans i baix que anà prou ràpid. La baixada també es va fer a bon ritme i res feia preveure que el pilar caigués, però així fou quan arribà al replà central. Una llàstima, però alhora tot un estímul de cara a tornar-hi l’any vinent i aconseguir-ho.

Resum de les actuacions
* Dijous 23 de setembre. Santa Tecla. Sortida d’Ofici. p4, 3de6, 4de6, p4
* Dijous 23 de setembre. Santa Tecla. Pilar caminats. 4camc
* Dissabte 27 de setembre. Diada de Santa Tecla:
- Jove de Sitges. p4cam, 4de7a, 4de7, 3de7, p5, 2p4sim
- Xics de Granollers. p4cam, 4de7, 4de7ac, ide3de7, id3de7, 2p4sim
- Castellers del Riberal. p4cam, 4de6net, 2de6, 3de6, p5

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.