Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

Tres castells de set a Sants





Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

El passat dissabte per la tarda la Jove va descarregar per primera vegada aquesta temporada tres castells de set en la Diada de Vigília del 17è Aniversari dels Castellers de Sants.

L'actuació, que es va fer al davant del seu local social, al carrer Vallespir, va comptar amb la presència de la colla amfitriona, els Castellers de Sants, la Jove de Sitges i la Jove de l'Hospitalet.

La Jove s'havia pres aquesta actuació amb moltes ganes i per aquest motiu havia intensificat la feina als assaigs per poder enlairar els primers castells de set de gamma alta de la temporada. Així, després del bon assaig de divendres en què es van fer netes les estructures de tres i quatre amb l'agulla i en què es va fer quasi el tres fins a dosos al damunt la pinya, era el moment de dur-los a plaça. La colla va respondre bé i amb una pinya suficient ens vam presentar a Sants a complir amb el repte que ens havíem marcat.

Primera ronda, el tres amb l'agulla
Vam començar l’actuació amb dos pilars de quatre simultanis de presentació, per tot seguit encarar el tres de set amb l’agulla. El castell va pujar segur i tranquil, carregant-se ràpidament. A la descarregada es va patir una mica en l'encaix entre el pilar i la pinya per trobar-se el pilar un pel lluny d'algunes rengles, però la bona feina de tota la colla va permetre veure el primer castell de set de gamma alta de la temporada.

Segona ronda, el quatre amb l'agulla
En segona ronda es va optar per atacar el quatre de set amb l'agulla. Aquí la cosa ja no anà tan bé i en un primer intent s'hagué de desmuntar per no estar el castell ben quadrat i trobar-se algunes rengles un pèl estirades, cosa que podia complicar en excés la seva realització. Després de passar ronda es va tornar a atacar el mateix castell, donant clares mostres de les ganes que tenia la colla en aconseguir aquest castell. Aquest cop sí que el castell va pujar més assentat, més rodó i es va carregar bé. La descarregada va costar més i la feina de l'equip del pilar va ser constant per evitar que aquest caigués, cosa que finalment van poder evitar, tot descarregant el primer quatre amb l'agullla de l'any.

Tercera ronda, el quatre de set
Per completar l’actuació es va optar per enlairar el quatre de set, un castell amb el qual ja s'estan fent proves de cara a enlairar-lo un pis més. Fou un quatre amb diferents canvis respecte a les darreres alineacions, que es descarregà amb solvència. Per acabar l'actuació es feren dos pilars de quatre simultanis.

Les altres colles
Per la seva banda els Castellers de Sants feren tres pilars de quatre simultanis, el cinc de set, la torre de set, el quatre de set, el pilar de cinc i un cinc de sis format íntegrament per dones. La Colla Jove de l'Hospitalet va fer un pilar de quatre, el tres de sis amb l'agulla, el quatre de sis, el tres de sis i un altre pilar de quatre.

En acabar els amfitrions oferiren una mica de pica-pica mentre els castellers anaven comentant les incidències de l'actuació o bé dels partits de futbol que en aquell moment s'estaven disputant.

Propera actuació
La propera actuació de la Jove de Sitges serà aquest proper dissabte per la tarda a Sant Cugat del Vallès junt a la colla local i els Castellers d’Esplugues en motiu de les Festes de Sant Ponç.

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.