Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

Primers castells de set de la Jove de Sitges





Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

El passat diumenge la Colla Jove de Castellers de Sitges va realitzar la primera actuació de l'any al Cap de la Vila de la seva població en els actes que conformen la celebració de la Diada de Sant Jordi, essent així mateix la primera actuació de la nova tècnica que enguany ha agafat les regnes. En aquesta actuació hi van ser pressents, a més de la Jove, els Castellers de la Vila de Gràcia i els Castellers de Sants com a colles convidades.

Desprès de l'entrada dels pilars de quatre caminats des del capdamunt del carrer sant Francesc fins al centre del Cap de la Vila per part de les tres colles participants, la Jove de Sitges va obrir plaça amb la realització d'un tres de set. Tot i el retard d’alguns membres de la canalla a l'hora de pujar, el castell va pujar segur, si bé una mica massa lent, podent-se carregar i descarregar sense cap contratemps, sent aquest el primer castell de set de la temporada. Amb els nervis de la nova tècnica deixats arraconats, en segona ronda la Jove va realitzar el quatre de set, que tot i que es va desquadrar una mica a nivell de segons va ser descarregat amb solvència i rapidesa. En tercera ronda es va optar per portar a plaça una renovada torre de sis, un castell al qual se li té ganes de poder sumar un pis més, i que fou descarregada sense cap contratemps.

Per la seva banda, els Castellers de la Vila de Gràcia van oferir al públic sitgetà un esplèndid cinc de set, un tres de set amb l'agulla i un segur quatre de set. Els Castellers de Sants van obrir plaça amb un segur tres de vuit i van continuar amb un paradíssim quatre de vuit, els seus dos primers castells de vuit de l'any. En tercera ronda van realitzar una també paradíssima torre de set, també la primera de l'any, demostrant d'aquesta manera la gran estima que tenen per Sitges, on sempre fan molt bones actuacions.

Per tal de tancar l'actuació, en la ronda de pilars la Jove de Sitges i els Castellers de la Vila de Gràcia van enlairar sengles pilars de cinc, alhora que els Castellers de Sant enlairaren un vano de cinc.

Sant Jordi a les escoles
Amb motiu de la diada de Sant Jordi, la Jove de Sitges va organitzar dos tallers de castells. Al matí, components de la colla van ser a l’IES Joan Ramon Benaprès al matí i a la tarda a l’escola Miquel Utrillo. En tots dos casos, van mostrar tècniques de pujar i composició de pinya als alumnes respectius, el proper 7 de maig es farà el mateix taller a l’Escola Pia.

Premi a Josep Antoni Falcato
Per altra banda, el pasat dissabte 24, el sitgetà Josep Antoni Falcato va rebre el premi a la Trajectòria Castellera que lliura la revista Castells en el marc de la Nit de Castells. Falcato va ser premiat per la seva àmplia i sòlida trajectòria de més de 35 anys en actiu, que va iniciar als Castellers de Sitges i que va continuar a Terrassa, com a fundador i casteller clau dels Minyons de Terrassa. Durant el discurs d’agraïment, Falcato va recordar emocionat els seus inicis castellers a Sitges. En el vídeo que es va emetre per anunciar el guanyador van sortir imatges d’actuacions dels Castellers de Sitges.



Durant la mateixa Nit de Castells es va presentar el logotip de la candidatura perquè els castells siguin Patrimoni de la Humanitat, elaborat precisament per una agència sitgetana, Hydra Media. L’elecció es farà el proper mes de novembre, un representant de cada colla castellera va fotografiar-se amb aquest emblema. La Jove de Sitges estava representada pel seu cap de colla, Marc Estrada.

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.