Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

Millor actuació de la història



Etiquetes


Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

La Jove de Sitges va fer dissabte la seva millor actuació de la història en la Diada de la Colla de 2009. 4de8 i 5de7 descarregats i torre de 7 carregada van ser els castells que van ho van fer possible.

Amb un Cap de la Vila ple a vessar com mai la Jove de Sitges, els Castellers de Sants i els Castellers de Vilafranca van prendre part en la XVII Diada de la Colla Jove de Castellers de Sitges.

4de8 de color vi en primer ronda
Després dels respectius pilars caminats d'entrada a plaça l'actuació va començar amb l'autèntic plat fort de la Diada: la Jove tornava a afrontar el 4de8 dos anys després del darrer intent, en la diada de la colla del 2007. Els darrers assaigs havien estat molt profitossos, amb diverses proves del castell net o fins a acotxador i fins a dosos al damunt de la pinya. Aquests bons assaigs van fer decidir a la tècnica a afrontar el 4 en primera ronda, demostrant que la colla anava a per totes i el resultat no pogué ser millor.

Després d'un peu desmuntat, per problemes de quadratura del castell, a la segona el 4de8 s'enlairà ferm amunt. La pujada fou ràpida, fina i sense quasi adonar-nos-en les gralles ja estaven tocant l'aleta. En aquell moment la plaça va esclatar amb un crit eixordidor. El castell estava carregat !!! La canalla comença a baixar, poc a poc, amb tranquilitat, i el castell es va desmuntant. Poc a poc el 4 va perdent la mida i la cosa es complica i fa que la descarregada sigui titànica. La serenitat dels diferents pisos a l'hora de baixar fou clau i en pocs segons l'eufòria ja és completa, el 4de8 torna a ser una realitat.

En segona ronda el castell escollit és el 5de7, un castell al qual la Jove té pressa la mesura. Aquest fou el cinquè que la colla descarregava aquesta temporada.

Torre de set carregada
En tercera ronda arribava un nou repte per la Jove, la torre de 7, un castell que la colla mai havia descarregat. En els darrers assaigs s'havia fet la torre de sis neta i la torre de set fins a acotxador en diverses vegades. El castell es lligà a la primera i començà a pujar ràpidament. Amb els dosos col·locats unes fortes batzegades van fer perillar el castell, però la decisió de la canalla va permetre carregar el castell. Poc després queia, fent que de la torre un castell pendent de descarregar per la Jove.

Un pilar de 5, i tot seguit 4 pilars de 4 simultanis, van fer d'aquesta la millor diada de la història de la Jove.

Les altres colles
Per la seva banda les colles convidades van tenir un resultat desigual. Els Castellers de Sants van aconseguir la millor actuació de la temporada, tot descarregant el seu primer 5de8 de la història, que acompanyaren de la torre de 8 amb folre i el 3de8.

Els Castellers de Vilafranca aquesta vegada no van tenir sort, i tot i començar amb un impecable 3de9 amb folre, prova del 3de10 amb folre i manilles que volen alçar per Tot Sants, la cosa es va torçar en segona ronda, on feren dos intents desmuntats del 4de9 sense folre. En tercera ronda hi tornaren, sense sort i finalitzaren amb una torre de vuit amb folre.

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.