Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

Festa Major 2009: Objectius complerts





Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

Un nou any la Festa Major ja ha passat, com aquell que no vol la cosa, de llarg. Enguany la calor va ser molt, molt intensa i això es va notar a l’hora de fer castells. Molta olor a suat a les pinyes i més aigua beguda que mai.

La Festa Major és el 23 i el 24 d’agost, però els dies previs havien servit per fer alguns assaigs multitudinaris en què es van treballar els castells que dies més tard es farien i també per continuar preparant objectius futurs, com ara el 4de8 i la torre de 7.

La Festa Major pròpiament dita va començar el diumenge 23, la Vigília. A les 6 de la tarda, en un Cap de la Vila ple de gom a gom la Jove va descarregar, amb total seguretat, dos pilars de 4, un 4 de 6 amb l’agulla, un 3 de 7, un 4 de 7, un 5 de 6 i dos pilars de 4 més. En poc més de 45 minuts vam enllestir una diada que va servir perquè debutessin alguns castellers i perquè pugés gent que no ho sol fer habitualment. Com a dada curiosa cal dir que aquests van ser els primers castells de set alçats a Sitges aquest any, després que per Sant Jordi la "pluja" obligués a ajornar la diada.

El dilluns 24, dia de la Festa Major, la colla tornava a actuar, en aquest cas a la plaça de l’Ajuntament en finalitzar la Sortida d’Ofici. Un primer pilar de salutació durant la passada dels balls va precedir una ràpida actuació en què es descarregà el 3 i el 4 de 6 amb l’agulla. 2 pilars de 4 van servir per acabar l’actuació. Per la tarda es alçar un pilar de 4 a l’entrada del Sant.

La Diada Castellera de la Festa Major es va fer enguany el dissabte 29 per la tarda a la plaça de l’Ajuntament. Les colles convidades eren els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró, dues colles capdavanteres en el panorama casteller actual.

La Jove va complir els seus objectius i va descarregar tots els castells que tenia en cartera, tot i els dubtes inicials que va representar desmuntar el 5de7, el castell insígnia de la colla. Aquest era el castell que s’havia escollit per iniciar la diada, però aquesta vegada les dificultats a l’hora de col·locar-se d’una nova acotxadora va obligar a desmuntar el castell, tot i que aquest es mostrava ben ferm. En ronda de repetició es va optar per tornar-hi i aquest cop sí que es va descarregar, tot i que aquesta vegada no estava tan bé com la primera vegada.
En segona ronda es va descarregar el 4 de 7 amb l’agulla, el segon de l’any després de l’aconseguit a Calafell. El castell no va representar cap problema i es descarregar de manera tranquil·la, demostrant que aquest nou pilar està plenament consolidat.

Per finalitzar es va fer el 4 de 7, un castell que havia de servir per prendre mides de cara a un proper intent de 4 de 8, i el més senzill dels tres fets aquell dia, però a l’hora de la veritat el castell es deformà molt i fou el més treballat. Un vano de cinc va servir per tancar una bona diada per la Jove.

Els Minyons de Terrassa, per la seva banda, tenien a Sitges la darrera actuació abans de la important diada de Sant Fèlix. El resultat de la diada no pogué ser més decebedor: el 3de8 amb l’agulla i el pilar de 7 amb folre quedaren sols carregats i això tirà per terra les seves opcions d’enlairar aquests castells un pis més l’endemà. El que sí descarregaren fou un bonic 5de8 i un segur 4de8.

Els Capgrossos de Mataró feien a Sitges la seva reaparició després d’un mes de vacances. El 3de8 alçat en segona ronda fou el castell més destacat. Fou acompanyat per un 3de7 amb l’agulla, un 5de7 i un vano de 5.

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.