Jo, de la Jove de Sitges Jo, de la Jove de Sitges

Gran actuació a Ribes. Els Castellers de Vilafranca fan dos castells de 9 i la Jove en fa tres de 7





Comparteix aquesta notícia:
Design Float | StumbleUpon | Reddit

Repetint el cartell de la darrera Festa Major la Jove de Sitges i els Castellers de Vilafranca es van trobar el passat dissabte per la tarda a la plaça de la Vila de Ribes. Amb un bon gruix d’afeccionats a plaça i moltes càmeres de TV, entre elles les de TV3, Ribes va ser testimoni de la millor actuació castellera del què portem de temporada, amb dos castells de 9 per part dels verds i tres castells de set i el primer pilar de cinc de l’any per part de la Jove.

La vinculació de la Jove amb Ribes és coneguda per tothom, però mai ens cansarem de recordar que Ribes és la segona casa de la Jove de Sitges per la gran quantitat de ribetans que formen part de la colla. Enguany se celebren 15 anys de la primera presència de la Jove a Ribes en una diada de Festa Major. El 1995 els Xulius van organitzar una diada nocturna en acabar un correfoc a la plaça Marcer. L’any següent ja va ser l’Ajuntament l’organitzador de la diada i des de llavors sempre hem actuat a la plaça de la Vila. Unes vegades s’han fet millors castells i d’altres vegades no tant, però el que és segur és que la Jove intenta fer a Ribes els seus millors castells.

Per la Jove l’actuació es presentava amb molt bones perspectives després d’un bon inici de temporada en què el 5de7 ja s’havia descarregat a mitjans de maig a Vilafranca. Fou precisament aquest el castell escollit per la tècnica per començar la diada. Amb alguns canvis en el tronc respecte els darrers cincs fets per la colla i amb el debut d’un baix i un segon el castell es va fer amb la seguretat que sol acompanyar aquesta estructura, un valor segur per la colla.

En segona ronda la Jove va optar per fer un 4de7 lleuger. Era un quatre amb el tronc del 4de8 al qual s’havia tret el pis de segons. El castell no va oferir cap dificultat i es va completar amb èxit, tot i que també hi havia algun debut al tronc, amb dues castelleres que baixaven un pis i s’estrenaven en la seva nova posició. Els propers assaigs han de servir per polir aquest castell i fer possible tornar a veure un 4de8 de color vi.

Per acabar la ronda habitual de castells es va descartar el 4de7 amb l’agulla, un castell que s’havia estat assajant intensament en els darrers assaigs, però que baixes de darrer moment van fer preferible deixar-lo en cartera. En el seu lloc es va fer un segur 3de7, un castell que el divendres ja s’havia fet sencer a l’assaig.
Per acabar un vano de cinc, amb el primer pilar de cinc de la temporada, i dos pilars de 4 al balcó en què van pujar bona part de la canalla.

Els Castellers de Vilafranca tornava a ser la colla convidada i aquest cop va venir a demostrar que són la millor colla del país. Amb la ràbia de no haver estat els primers en fer castells de 9 aquesta temporada, cosa que havien fet les dues colles vallenques el dia de Sant Joan, els verds es van presentar a Ribes amb un gran nombre de camises i amb ganes de fer castells de 9. Van sortir de 3de9f, el qual van descarregar amb total seguretat, tot i els habituals nervis en tractar-se del primer de l’any. Era el segon castell 3de9 que es feia a Ribes, després que el 2001 el fessin ells mateixos. En segona ronda van continuar amb el seu recital i després de veure que tenien un peu suficient i que la gent de plaça responia a la pinya van enlairar un 4de9f que van descarregar com aquell que no vol la cosa. Era el primer 4de9f que es feia aquest 2009 i el primer que es feia a Ribes en la seva història. El 4de8 amb el pilar, que va portar més d’un ensurt a l’hora de descarregar-se i el pilar de 6, també amb algun ensurt, van ser la resta de castells alçats. En definitiva, la millor actuació castellera mai feta a Ribes.

La propera actuació de la Jove de Sitges serà el proper dissabte 11 de juliol a Esparreguera, a les 18.30, junt a la colla local i els Castellers de Lleida, tres colles amb un color de camisa ben similar.

RSS La Torre (núm. 29)

Diada del 2011: temporada fantàstica

Calendari d'actuacions

Db. 7 de juliol, 18.30h. Tarragona. Amb els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca

Db. 28 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Joves de Valls i la Jove de Vilafranca

3-5 d’agost. Feltre (Itàlia) .

Totes les actuacions

Resultats 2012

Calendari d'activitats

3-5 d’agost. Viatge a Feltre (Itàlia)

Db. 11 d’agost. Torneig de futbol sala de Festa Major

Dg. 19 d’agost. Conferència de Festa Major al Grup d’Estudis Sitgetans: “El 4de8, resultat d’un somni”, a càrrec de Santi Terraza. A l’Espai Cultural Pere Stämpfli

Dc. 22 d’agost. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro, a les 20 hores

Patrocinadors

Empreses adherides

Les novetats al teu mail
Subscriu-te amb el teu lector preferit de RSS

Subscribe feeds rss Darreres notícies

Categories

Labels

Twitter Button from twitbuttons.com

Les nostres actuacions a flickr

La Jove a FLICKR

Roy Tanck's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better.